Podłączenie rejestratora.

Awatar użytkownika
kefflar
Samochód: Kodiaq 2024 2.0 TDI 4x4

Podłączenie rejestratora.

Post autor: kefflar »

Dzień dobry wszystkim,

jutro odbieram zestaw przód +tył od 70mai. W zeszłym tygodniu w serwisie Skody i pytałem czy mogę podłączyć się pod bezpieczniki. Powiedzieli, że jeśli nie ingeruję w wiązkę to mogę śmiało bez ryzyka utraty gwarancji. I tutaj moje pytanie. Pod jakie bezpieczniki się podpiąć?
Tak wiem mogę sobie samemu znaleźć, ale może ktoś z Was już podpinał i ma jakieś sugestie. Chcę się tak podpiąć aby tryb parkingowy działał.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kolejowski
Samochód: nie mam

Re: Podłączenie rejestratora.

Post autor: kolejowski »

Z przodu nie wolisz skorzystać z gniazda USB na podszybiu obok lusterka?

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Na forum są dwa wątki - jeden o podłączeniu Yanosika do bezpieczników w raz z opisem (tak samo zrobisz z kamerą), drugi o wykorzystaniu gniazda USB w podsufitce.
Przeszukaj, znajdziesz na pewno :)
Kris

Awatar użytkownika
kefflar
Samochód: Kodiaq 2024 2.0 TDI 4x4

Post autor: kefflar »

Obecnie podłączyłem przez kabelek OTG i działa. Chciałbym jednak skorzystać z trybu parkingowego dlatego chcę podłączyć do bezpieczników. Dzięki za podpowiedź, poszukam tematy z podłączeniem Yanosika.

MrQ
Samochód: Kodiaq mk2 phev

Post autor: MrQ »

A ja zamówiłem coś takiego https://pl.aliexpress.com/item/1005008850819397.html , wersja HD2-D2100 . Czekam aż przyjdzie w tym tygodniu i będę montował.

Awatar użytkownika
itepe

Wygląda całkiem spoko, tylko zakrywa czujnik wilgoci w lusterku. Chociaż na filmie jednoznacznie tego nie widać :/
Napisz, jak dostaniesz, jak to wygląda w rzeczywistości. No i jaka jakość nagrania z tego będzie :)
Powodzenia z monatażem!!
Kris

MrQ

Hm.. nie wiem jak z zasłanianiem czujnika wilgoci i co on dokładnie ma wykrywać, zobaczymy. Od sprzedawcy dostałem link do przykładowych nagrań https://www.dropbox.com/scl/fo/ukchztay ... ixwnd&dl=0 oraz instrukcji montażu

rumcajs_kr
Samochód: Skoda TSI 4x4

Post autor: rumcajs_kr »

Polecam jak ktoś rozważa zakup Fitcamx. W moim Miśku 1FL spasowało bez większych problemów, choć miałem troszkę trudności aby upchać za pierwszym razem wszystko tak jak fabryka przewidziała ;) Czekam mnie na spokojnie poprawka, bo wybrałem model z nagrywaniem przód/tył ale, to w innym terminie ;)

Awatar użytkownika
itepe

MrQ pisze:
21 lip 2025, 22:16
Hm.. nie wiem jak z zasłanianiem czujnika wilgoci i co on dokładnie ma wykrywać, zobaczymy. Od sprzedawcy dostałem link do przykładowych nagrań https://www.dropbox.com/scl/fo/ukchztay ... ixwnd&dl=0 oraz instrukcji montażu
Sprawdziłem u siebie - tam jest tylko pusta kratka, czujnik wilgoci jest w lusterku. Co ma wykrywać? Wilgoć na szybie i wtedy komputer tak steruje klimą, aby odparować szybę jak najszybciej :)
Kris

MrQ

itepe pisze:
24 lip 2025, 8:16
Sprawdziłem u siebie - tam jest tylko pusta kratka, czujnik wilgoci jest w lusterku. Co ma wykrywać? Wilgoć na szybie i wtedy komputer tak steruje klimą, aby odparować szybę jak najszybciej :)
Czyli nie ma czym się przejmować  :D

ODPOWIEDZ