poniżej krótki poradnik na temat błędu nr P0684 i jej naprawy:
Błąd nr P0684 występuje w siniku TDI. Jest to awaria spowodowana usterką sterownika świec żarowych. Najczęściej to usterka samego sterownika, a nie świec. Nie mniej warto sprawdzić wtyczki, przewody, jak również stan naładowania akumulatora. Ostatecznie doświadczenie mechanika ASO Skoda i niezależnego podpowiedziało, że to najczęściej sam sterownik jest uszkodzony.
Sterownik jest w skrzynce bezpieczników w komorze silnika po prawej stronie, podpisany 527:

Takie symbole ma oryginał:

Taki zamiennik kupiłem:

Nowy już jest w gnieździe:

Ponieważ różnie jest ten "sterownik" nazywany (przekaźnik, sterownik, moduł) to postanowiłem zajrzeć do środka:

Ja bym go nazwał sterownikiem. Jest w typowej obudowie przekaźnika ale to sterownik. Ma mikroprocesor, komunikuje się ze sterownikiem silnika przez CAN, i steruje świecami za pośrednictwem 4 tranzystorów (MOSFET).
Naprawy dokonuj sam jeżeli posiadasz odpowiednie umiejętności. Jeżeli nie, to poproś o pomoc "specjalistę".
Po wymianie i skasowaniu błędów jest "cisza".
Przed wymianą silnik odpalał z błędem i bez problemu, to dlatego, że mamy lato. Prawdopodobnie w niższych temperaturach (jesień, zima) byłby problem z odpalaniem.
Pozdrawiam, życzę bezawaryjnej jazdy i udanych urlopów.