Jak podpiąłeś 70mai 4G hardware kit aby mieć 12V z akumulatora? Ja mam taką samą kamerkę tylko podpięcie mam UD02 (bez LTE) w drugim aucie i tam ingerowałem w wiązkę a teraz zastanawiam się nad przeniesieniem do nowego Kodiaqa, ale nie wiem czy nie stracę gwarancji ingerując w wiązki...
Pakiet Light & View
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Re: Pakiet Light & View
Zawsze możesz podpiąć przez adapter bypass do bezpieczników, jak się dopytywałem u siebie to mówili że przez takie rozwiązanie nie stracę gwarancji ale dla pewności dopytałbym. Ja ostatecznie oddałem do serwisu na montaż żeby mi ładnie puścili tylną kamerę podsufitką żeby nic nie było widać i dodatkowo powerbank samochodowy do trybu parkingowego, no i mam w razie czego papier że serwis mi to robił więc jestem spokojny o gwarancję, tylko trochę droga taka impreza 
Wpięte bezpośrednio w instalację na tablicy z bezpiecznikami wykonane wKluczyk74 pisze: ↑16 gru 2024, 20:05Jak podpiąłeś 70mai 4G hardware kit aby mieć 12V z akumulatora? Ja mam taką samą kamerkę tylko podpięcie mam UD02 (bez LTE) w drugim aucie i tam ingerowałem w wiązkę a teraz zastanawiam się nad przeniesieniem do nowego Kodiaqa, ale nie wiem czy nie stracę gwarancji ingerując w wiązki...
ul. Dzieci Warszawy 15, 02-495 Warszawa
+48 662 862 862
www.elektrofive.pl
70mai 4G hardware kit UP04 4G
Podłączenie 70mai 4G hardware kit UP04 4G >> Kodiaq NS7 2021, 200KM TDI, 4x4, SportLine
Update 2025-06-24 - g.20:50
70mai:
Kamera A810 + Kamera RC12 + 4G Hardware Kit UP04 4G+ SIM
Rozpiska co i jak podłączyłem. Może się komuś przyda.
A810 podłączona przez 70mai 4G hardware kit UP04 4G
RC12 - oczywiście w A810. Przewód w podsufitce. Całkiem dobrze się go tam chowa. Bez większych przygód.
70mai 4G hardware kit UP04 4G do bezpieczników pod kierownicą - za schowkiem
Przewody kit'a:
- czerwony VCC+ wpiąłem przez bypass (UNIVAL ATC) do bezpiecznika nr 40 - 12V
- żółty ACC wpiąłem przez bypass (MINIVAL ATS) do bezpiecznika nr 34 ( Klima )
Tu UWAGA - ACC podłączamy do bezpiecznika (zasilania), w którym 12V pojawi się po włączeniu zapłonu. Po wyłączeniu ma być brak zasilania w tym miejscu. Miernik w rękę i szukamy.
- czarny GND - śruba obok bezpieczników - pod kierownicą.
Układ i numeracja bezpieczników - zależy od wersji Kodiaqa NS7
Całość działa poprawnie.
Kamera włącza się i wyłącza - przechodzi w tryb parkingowy.
Dostęp/podgląd przez aplikacje zdalnie - działa.
dodatkowe:
SIM w module - koniecznie bez aktywnego PINu. Ustawienia wchodzą automatycznie.
Baypass'y - kupiłem na popularnym polskim portalu zakupowym - tym z "alle.." w nazwie. Jak wpiszesz w wyszukiwanie typ co podałem wyżej to znajdziesz.
Update 2025-06-24 - g.20:50
70mai:
Kamera A810 + Kamera RC12 + 4G Hardware Kit UP04 4G+ SIM
Rozpiska co i jak podłączyłem. Może się komuś przyda.
A810 podłączona przez 70mai 4G hardware kit UP04 4G
RC12 - oczywiście w A810. Przewód w podsufitce. Całkiem dobrze się go tam chowa. Bez większych przygód.
70mai 4G hardware kit UP04 4G do bezpieczników pod kierownicą - za schowkiem
Przewody kit'a:
- czerwony VCC+ wpiąłem przez bypass (UNIVAL ATC) do bezpiecznika nr 40 - 12V
- żółty ACC wpiąłem przez bypass (MINIVAL ATS) do bezpiecznika nr 34 ( Klima )
Tu UWAGA - ACC podłączamy do bezpiecznika (zasilania), w którym 12V pojawi się po włączeniu zapłonu. Po wyłączeniu ma być brak zasilania w tym miejscu. Miernik w rękę i szukamy.
- czarny GND - śruba obok bezpieczników - pod kierownicą.
Układ i numeracja bezpieczników - zależy od wersji Kodiaqa NS7
Całość działa poprawnie.
Kamera włącza się i wyłącza - przechodzi w tryb parkingowy.
Dostęp/podgląd przez aplikacje zdalnie - działa.
dodatkowe:
SIM w module - koniecznie bez aktywnego PINu. Ustawienia wchodzą automatycznie.
Baypass'y - kupiłem na popularnym polskim portalu zakupowym - tym z "alle.." w nazwie. Jak wpiszesz w wyszukiwanie typ co podałem wyżej to znajdziesz.