SHOUTBOX (beta)
-
Onlinemaq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
SHOUTBOX (beta)
A ja się w weekend zająłem samochodami. Dolewka 0.5 l oleju do Skody. Sprawdzenie napięcia w akumulatorach. Skoda 12.47 V, Auris 12.83. Toyota pojechała na myjnię i na lakier nałożony płyn z ceramiką. Ależ to natychmiast nadaje autu połysku.
Skoda zbyt brudna jeszcze nie jest i już mi się jej płukać nie chciało, ale wyczyściłem w niej felgi. Fura była po myjni, a rękawica do mycia była aż czarna od pozostałości po klockach hamulcowych. Od razu koła ładniutkie. Do tego nie założyłem gumowej rękawiczki i już któryś raz mam jedną rękę jak z kopalni.
Obszedł jeszcze każdy samochód, kopnął w koła i można jeździć dalej.
No i Meguiar’s poszedł na skory. Na każdym siedzeniu były białe kropki w otworach wentylacji. Miałem w garażu gwóźdź tapicerski i wcisnąłem je pod tapicerkę. Teraz wygląda jak nówka.
Skoda zbyt brudna jeszcze nie jest i już mi się jej płukać nie chciało, ale wyczyściłem w niej felgi. Fura była po myjni, a rękawica do mycia była aż czarna od pozostałości po klockach hamulcowych. Od razu koła ładniutkie. Do tego nie założyłem gumowej rękawiczki i już któryś raz mam jedną rękę jak z kopalni.
Obszedł jeszcze każdy samochód, kopnął w koła i można jeździć dalej.
No i Meguiar’s poszedł na skory. Na każdym siedzeniu były białe kropki w otworach wentylacji. Miałem w garażu gwóźdź tapicerski i wcisnąłem je pod tapicerkę. Teraz wygląda jak nówka.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2025, 20:40 przez maq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Onlinemaq
Re: SHOUTBOX (beta)
A tak na marginesie. W firmie jeździ Toyota Yaris Cross. Ładna, biała perłowa, wypasiona. Rocznik i przebieg jak w mojej Skodzie, 2023, 30k km. Już trzy razy wzywane Assistance do rozładowanego akumulatora. Ubezpieczyciel zakomunikował, że więcej nie przyjadą, bo się limit wyczerpał. Powtarzałem koleżance dzwoń na numer assistance toyoty, bo masz auto na gwarancji. Wtedy może coś poradzą. A tak to przyjeżdża gość z kablami, uruchamia silnik i odjeżdża. Toyota stwierdziła, że samochód używany na krótkich trasach i tak może być. Zalecają kupić booster. Mówię dawaj mi do nich telefon. Pytam, gdzie w instrukcji jest zaznaczone, że pojazd nie nadaje się na krótkie odcinki? Aaaa…, no to zapraszamy. Wymienili akumulator.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
-
Onlinemaq
W weekend jakieś 200 km. Przednia szyba cała w muchach. Dzisiaj prysk płynem na owady, dwa machnięcia wycieraczkami i czysta. Fajne to 
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Kodiaq łapie owady bardzo
Jakim płynem psiknąłeś?
Jakim płynem psiknąłeś?
-
Onlinemaq
Taki.

-
Onlinemaq
Dzisiaj objechane 25 km. Rowerek polecam 

- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Dziś umyłem szyby Glaco, a wcześniej opłukałem (z szamponem) dach i maskę. Jutro będę próbował nałożyć wosk.

Ostatnio zmieniony 05 lip 2025, 21:13 przez WaC, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
-
Onlinemaq
Szlifierką czy szmata? A może jakiś spray ceramiczny?