Tak, sporo. Po mieście prawie cały czas. Zatem można się zdziwić, jeżeli się czeka na pojawienie się ostrzeżenia na desce rozdzielczej, które podaje zużycie od klocków przednich, a skończą się tylne.
SHOUTBOX (beta)
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Re: SHOUTBOX (beta)
- maq
Tu chodziło o czyszczenie siatki od okna dachowego. Ale w sumie, to ocet nie powinien jej zaszkodzić, bo co to by był za szajs. Tylko trzeba dobrze zabezpieczyć otwarty szyber, żeby nie kapnęło na tapicerkę.itepe pisze: ↑13 cze 2025, 12:51itepe pisze: ↑13 cze 2025, 12:51Najtańszy sposób na owady, sprawdzony u mnie osobiście. Przedtem używałem spec-sprayów, po 30 zł...MałGorzata pisze: ↑06 cze 2025, 22:17Wurth miał kiedyś taki doskonały koncentrat w 100ml buteleczkach. Rozpuszczał stare owady bez smóg.
1. pusta butelka po płynie do szyb ze spryskiwaczem
2. woda + ocet pół na pół
3. spryskać i odczekać z 3 -5 minut
4. zetrzeć owady bez rysowania lakieru, a tylko najgorsze resztki popsikać ponownie i przetrzeć szmatką.
5. ewentualnie spłukać wodą
Działa![]()
No to maq zrób ten specyfik i na gąbce delikatnie przetrzyj, ale jak spryskasz, to nie sadzę, żeby nawet skórze zaszkodził (zetrzyj od razu).
Kris
- maq
SHOUTBOX (beta)
Dali mi jakiś płyn na komary na BP, po tankowaniu. Sprawdzę. Jak nie zadziała, to pójdę w korniszony.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Jeśli jest napęd 4x4 hamulce są też używane jako blokada mechanizmu różnicowego. I to całkiem skutecznie.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- maq
A dzisiaj jakoś tak wyszło i przepedałowałem 40 km. Dookoła lotniska Okęcie. Fajnie samolociki startują. 

- maq
Takie mi dali na komary na BP. Szyba upstrzona. Pryskam. Czekam niewiele. Potem wycieraczki z płynem i po sprawie. Jedna, może dwie kropki zostają do poprawienia szmatą jak komuś zależy. Ale w trasę na Mazury warto ze soba zabrać. Ciekawe czy wyczyści siatkę?