Awaria Tempomatu ACC / travel assist
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Re: Awaria Tempomatu ACC / travel assist
Też dostałem komunikat...pomimo, że nie mam awarii. Od początku działa prawidłowo...obawiam się, że jak wymienią to dopiero będzie awaria...produkcję miałem w listopadzie..
Do mnie dzwonili z ASO i zapraszali na wymianę manetki. Rzecz w tym, że auto mam pół roku i problemów z ACC nie miałem (poza wysypaniem się Travel Assist raz na ruski rok i powrotem do normalności po minucie), więc jakoś nie mam ochoty tracić czasu na wycieczkę do serwisu. Powiedzieli mi, że mogą wymienić manetkę przy okazji przeglądu, tylko że ten wymagany wypadnie mi za 1.5 roku
W grudniu podjadę na wymianę oleju, to może wtedy zdecyduję się na na grzebanie przy manetce.
Mam dokładnie tak samo. Jest komunikat ale problemów z AAC nie miałem. Auto z listopada 2024.
Mam też trochę opór przed tym żeby grzebać w tym co nie zepsute.
W najbliższym pół roku nie przewiduje wizyty w serwisie.
Zastanawiam się czy takie akcje serwisowe mają datę ważności?
Np. czy jak za pół roku pojadę wymienić olej to wymiana manetki będzie jeszcze możliwa?
Jesli masz wyczuwalny klik przycisku SET na manetce tempomatu to chyba nie ma co ruszać. Ale jeśli nie, to ja bym wymienił. Wymieniają cały zespół przełączników (kierunkowskazy i tempomat), zajmuje to jakieś 30-45 minut.JS91 pisze: ↑10 cze 2025, 7:04Do mnie dzwonili z ASO i zapraszali na wymianę manetki. Rzecz w tym, że auto mam pół roku i problemów z ACC nie miałem (poza wysypaniem się Travel Assist raz na ruski rok i powrotem do normalności po minucie), więc jakoś nie mam ochoty tracić czasu na wycieczkę do serwisu. Powiedzieli mi, że mogą wymienić manetkę przy okazji przeglądu, tylko że ten wymagany wypadnie mi za 1.5 rokuW grudniu podjadę na wymianę oleju, to może wtedy zdecyduję się na na grzebanie przy manetce.
Przy okazji okazało się, że przy mroźnej nocy ok. -10 st C przełącznik wycieraczki tylnej (ten górny) zachowywał sie tak, jakby był zepsuty - zaczął być całkowicie luźny, nie można było ustawić żadnej pozycji. Po wymianie, choc już takiego mrozu nie doświadczyłem, problem też zniknął.
Kris
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
A ja bym raczej wymienił w ramach akcji. Diabli wiedzą. Może te z pierwszych produkcji mają wadę, która wyjdzie po kilku latach? Zalecają, to brać.
maq, przy okazji wizyty z szarpnięciami i tak wymienili manetkę, bo mają obowiązek to zrobić 
Różnicy żadnej nie widzę, działa tak samo dobrze, jak ta wymieniona na gwarancji
Wysłane przy użyciu Tapatalka

Różnicy żadnej nie widzę, działa tak samo dobrze, jak ta wymieniona na gwarancji
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Kris