Ja też tego nie potrafię zrozumieć. Na szczęście jest to nieszkodliwe.
Natomiast zauważyłem, że gdy przez pomyłkę nie wyłączyłem Auto Stop i jest aktywny, silnik włącza się automatycznie, gdy poprzedzający pojazd rusza.
Uruchomienie tempomatu bez ograniczenia prędkości
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Uruchomienie tempomatu bez ograniczenia prędkości
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Zgoda. Szkoda tylko, że po chwili nie rusza.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Onlinemaq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
U mnie działa powtarzalnie. Tylko kierownica nie może być zimna, zaraz po rozpoczęciu jazdy, bo wtedy nie działa w ogóle. ACC jest aktywne 10 sekund po zatrzymaniu. Żeby znowu czuwało, trzeba puścić i złapać kierownicę ponownie, i mamy kolejne 10 sekund. Jak pisałem wcześniej, stukanie w nią palcami, albo oczywiście odrywanie ręki co chwilę, kasuje przerwy.
hej,
pytanie o ACC - jak chcę włączyć to pojawia sie napis "ACC niedostępne, możesz odblokować w sklepie" - a gdzie w sklepie to można namierzyć?
Pozdrawiam
Rafał
pytanie o ACC - jak chcę włączyć to pojawia sie napis "ACC niedostępne, możesz odblokować w sklepie" - a gdzie w sklepie to można namierzyć?
Pozdrawiam
Rafał
To chyba bardziej skomplikowane jest. Jesli nie kupiłeś ACC fabrycznego, to jest szansa (nie wiem, dywaguję), że nie uruchomisz, bo w sklepie tego nie będzie. Wynika to zapewne z obecności przedniego radaru oraz rodzaju manetki, jednak nie wiem czy wersja manetki z ACC i zwykłego tempomatu różnią się od siebie.
Może na forum jest ktoś, kto ma zwykły tempomat i podrzuci fotkę manetki?
JA bym zapytał w serwisie czy jest możliwość uruchomienia. Zapewne po numerze VIN dadzą Ci odpowiedź o możliwości dołożenia ACC.
Może na forum jest ktoś, kto ma zwykły tempomat i podrzuci fotkę manetki?
JA bym zapytał w serwisie czy jest możliwość uruchomienia. Zapewne po numerze VIN dadzą Ci odpowiedź o możliwości dołożenia ACC.
Kris
-
Onlinemaq
Odkryłem niedawno jak utrzymać zadaną prędkość, kiedy auto zaczyna zwalniać przed nadchodzącym ograniczeniem. Mam ustawione 60 km/h, zbliżam się do ograniczenia 40. Auto puszcza gaz i wtedy wystarczy pociągnąć manetkę tempomatu do siebie. Wraca prędkość, którą sobie wcześniej ustaliliśmy. Lepsze to i szybsze niż kłaść nogę na gaz 
Jak już się wjedzie w ograniczenie i auto zwolni, to przepadło
Protestujcie u siebie, może ktoś wpadnie na jeszcze coś innego.
Zawsze jeszcze można wyłączyć opcję "Reaguj na ograniczenia prędkości"maq pisze: ↑20 maja 2025, 10:13Odkryłem niedawno jak utrzymać zadaną prędkość, kiedy auto zaczyna zwalniać przed nadchodzącym ograniczeniem. Mam ustawione 60 km/h, zbliżam się do ograniczenia 40. Auto puszcza gaz i wtedy wystarczy pociągnąć manetkę tempomatu do siebie. Wraca prędkość, którą sobie wcześniej ustaliliśmy. Lepsze to i szybsze niż kłaść nogę na gaz
Kris
Rusza, rusza. Stoję w korku, trzymam kierownik, napis "ACC gotowy do pracy", samochód z przodu rusza, misiek odpala silnik i rusza. U mnie przynajmniej tak to działa.
Kris
-
Onlinemaq
Uruchomienie tempomatu bez ograniczenia prędkości
W jedynce nie można wyłączyć rozpoznawania znaków. Ale w sumie, mi pasuje, że to robi, bo niczego człowiek nie przegapi.
Ciekawe czy w dwójce tak samo można manetką przywrócić wcześniej ustaloną prędkość tempomatu?
Ciekawe czy w dwójce tak samo można manetką przywrócić wcześniej ustaloną prędkość tempomatu?
Tak, manetka do siebie i przywraca. Jeśli poprzednio było " --- " np. po odpaleniu silnika, ustawi prędkość, z którą obecnie jedzie, czyli zadziała jak przycisk SET.
Kris