Jakiś czas temu oddałem Skodę do ASO na drobną naprawę gwarancyjną. ASO przyjęło auto, zrobiło swoje (całość trwała 2h), odebrałem auto i zapomniałem o temacie.
Po kilku tygodniach ASO odezwało się, że Skoda Polska odrzuciła im tę naprawę i że ja powinienem teraz odezwać się do Skody Polska, żeby tę sprawę z nimi wyjaśnić.
Wydaje mi się to dziwne, bo w końcu to ja jestem stroną z tym moim ASO a nie ze Skoda Polska. Nie dostałem od Skoda Polska żadnego telefonu, nie wysłali też do mnie personalnie żadnego pisma ani decyzji. Czy ktoś orientuje się w tych procedurach jak to należy rozwiązać?
Aha i mam auto w leasingu, więc jestem formalnie jako JDG, choć nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie w tej sytuacji.
Odrzucona naprawa gwarancyjna
Re: Odrzucona naprawa gwarancyjna
Wogóle nie jestes stroną. Stroną jest firma leasingowa i to do niej powinieneś się zwrócić o wyjasnienie sytuacji. Ty zgłaszasz problem i leasingodawca daje Ci na to zgodę, jednak w kwestiach odrzucenia gwarancji formalnym włąścicielem jest leasing.
Kris
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Moim zdaniem to ani leasing, ani Ty nie jesteś tu stroną. Wyjaśniać powinno sobie ASO i Skoda Polska. Ty zleciłeś naprawę, naprawili w ramach gwarancji i koniec tematu.
Też jestem tego zdania, mam pytanie co to była za naprawa, którą Skoda nie uznaje w ramach gwarancji?
Mnie również nie uznali awarii pompy spryskiwacza, ale ta informacje dostałem przed naprawą nie udało mi się dogadać z Skoda i naprawa została wykonana w ramach rękojmi.
Jak bym wiedział przed zakupem o takim podejściu Skody to kupiłbym coś innego, albo używane. A ja naiwny liczyłem na 4 lata spokoju.
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Tak, to była dokładnie ta sama usterka