Odrzucona naprawa gwarancyjna

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Odrzucona naprawa gwarancyjna

Post autor: lk7 »

Jakiś czas temu oddałem Skodę do ASO na drobną naprawę gwarancyjną. ASO przyjęło auto, zrobiło swoje (całość trwała 2h), odebrałem auto i zapomniałem o temacie.
Po kilku tygodniach ASO odezwało się, że Skoda Polska odrzuciła im tę naprawę i że ja powinienem teraz odezwać się do Skody Polska, żeby tę sprawę z nimi wyjaśnić.

Wydaje mi się to dziwne, bo w końcu to ja jestem stroną z tym moim ASO a nie ze Skoda Polska. Nie dostałem od Skoda Polska żadnego telefonu, nie wysłali też do mnie personalnie żadnego pisma ani decyzji. Czy ktoś orientuje się w tych procedurach jak to należy rozwiązać?

Aha i mam auto w leasingu, więc jestem formalnie jako JDG, choć nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie w tej sytuacji.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Re: Odrzucona naprawa gwarancyjna

Post autor: itepe »

Wogóle nie jestes stroną. Stroną jest firma leasingowa i to do niej powinieneś się zwrócić o wyjasnienie sytuacji. Ty zgłaszasz problem i leasingodawca daje Ci na to zgodę, jednak w kwestiach odrzucenia gwarancji formalnym włąścicielem jest leasing.
Kris

RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: RobertG7 »

Moim zdaniem to ani leasing, ani Ty nie jesteś tu stroną. Wyjaśniać powinno sobie ASO i Skoda Polska. Ty zleciłeś naprawę, naprawili w ramach gwarancji i koniec tematu.

artly
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 150Km TDI 4x4

Post autor: artly »

RobertG7 pisze:
10 kwie 2025, 10:54
Moim zdaniem to ani leasing, ani Ty nie jesteś tu stroną. Wyjaśniać powinno sobie ASO i Skoda Polska. Ty zleciłeś naprawę, naprawili w ramach gwarancji i koniec tematu.
Też jestem tego zdania, mam pytanie co to była za naprawa, którą Skoda nie uznaje w ramach gwarancji?
Mnie również nie uznali awarii pompy spryskiwacza, ale ta informacje dostałem przed naprawą nie udało mi się dogadać z Skoda i naprawa została wykonana w ramach rękojmi.
Jak bym wiedział przed zakupem o takim podejściu Skody to kupiłbym coś innego, albo używane. A ja naiwny liczyłem na 4 lata spokoju.

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

Tak, to była dokładnie ta sama usterka :)

ODPOWIEDZ