[II GEN] Gniazdo USB-C na podsufitce - jakie parametry
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: [II GEN] Gniazdo USB-C na podsufitce - jakie parametry
Da się w ASO, to nie jest ingerencja w instalację. Ja robiłem w Skoda - Porsche Połczyńska.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
-
Kodiaq2025
- Samochód: Skoda Kodiaq 2025 2.0 TSI Sportline
Adaptera OTG nie będziesz próbował (tak jak pisał ktoś kilka postów wyżej).
Tak informacyjnie - pisałem już o tym. Nowe kamery 70mai nie obsługują szybkiego ładowania (9V) w podsufitce. Aby zadziałały trzeba użyć adaptera OTG typu USB 2.0.Kluczyk74 pisze: ↑30 mar 2025, 19:33Nie działa. Będę chciał zainstalować ciągnąć prąd z bezpieczników, jednak raczej dam zarobić fachowcom...nie chciałbym stracić gwarancji, jak ktoś mi przetnie wiązkę...może ktoś poleca firmę w okolicach Warszawy? a może da się to w ASO zrobić?
U mnie stara 70mai działa, nowa też nie odpala bez adaptera.
Kris
- Kluczyk74
- Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4
Adapter OTG nie podtrzyma mi trybu parkingowego.Kodiaq2025 pisze: ↑30 mar 2025, 22:23Adaptera OTG nie będziesz próbował (tak jak pisał ktoś kilka postów wyżej).
Rzeczywiście, o tym zapomniałem w wątku
Nie ma wyjścia, trzeba ciągnąć kabelek.
Nie ma wyjścia, trzeba ciągnąć kabelek.
Kris
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
U mnie rada dotyczącą zakupu adaptera 2,0 ( adapter podłączony do gniazda podsufitki, do adaptera kabel USB A połączony z kamerą drugą końcówką kabla USB C) rozwiązał sprawę. Zmiana podawania prądu na 5 V przez zastosowanie adaptera to świetne rozwiązanie. Reklamowany w forum kabelek kupiłem i nie zadziałał, bo nie chodzi o kabel, tylko o zmianę prądu na 5 V).
Jak napisałem - "to nie jest reklama". Kabel musi mieć odpowiedni przekrój żył, aby dostarczyć odpowiedniego prądu do zasilenia kamery (prąd mierzymy w amperach [A] ). Zaś napięcie kamery 70mai to to 5V. Przeczytaj ze zrozumieniem mój post, również w sekcji "EDIT".Andrzejch pisze: ↑15 kwie 2025, 19:33U mnie rada dotyczącą zakupu adaptera 2,0 ( adapter podłączony do gniazda podsufitki, do adaptera kabel USB A połączony z kamerą drugą końcówką kabla USB C) rozwiązał sprawę. Zmiana podawania prądu na 5 V przez zastosowanie adaptera to świetne rozwiązanie. Reklamowany w forum kabelek kupiłem i nie zadziałał, bo nie chodzi o kabel, tylko o zmianę prądu na 5 V).
Zamieniasz NAPIĘCIE 9V na NAPIĘCIE 5V za pomocą adaptera OTG (USB 2.0). I wszystko wtedy działa.
Powodzenia!
Kris
To nieważne. Kupiłem wspomniany w poście kabel - kamera nie ruszyła. Kupiłem inny kabel i adapter zmieniający prąd na 5 V - kamera działa. Czyli sam kabel nie jest żadnym rozwiązaniem. Pozdrowienia