Subwoofer koło a 7 osobowa wersja

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
pepeEL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DFHA Sportline

Subwoofer koło a 7 osobowa wersja

Post autor: pepeEL »

Hejka. Zwracam się do was z prośbą a właściwie do osób mających Kodiaqa 7 osobowego z kołem zapasowym/dojazdowym w bagażniku i nagłośnieniem Canton. Czy taka wersja wychodziła i subwoofer mieści się w kole i pod złożonymi siedzeniami ? Może mi ktoś zmierzyć jaka jest dokładnie wysokość subwoofera Cantona ? Według moich pomiarów może mieć max ok 12-12,5cm wysokości z uwagi iż siedzenia po zamknięciu mają na środku jakiś wypust
... A pytam gdyż chce do swojego standardowego audio dołożyć subwoofer w koło zapasowe.
Myślałem o Audio System SW11 Active bo zamontowałem w drzwi też głośniki te Audio System x165em Evo2 i grają rewelacyjnie. Ale subwoofer ten SW11 ma wysokość chyba 13,5cm i nie zmieści się prawdopodobnie tak żeby złożyć siedzenia trzeciego rzędu. Jedyne myślę żeby odkręcić w nim taki dolny kosz i postawić go bez tego kosza ale muszę wiedzieć ile dokładnie może mieć wysokości subwoofer dlatego pytam o ten wymiar Cantona. Będę wam wdzięczny.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Re: Subwoofer koło a 7 osobowa wersja

Post autor: MałGorzata »

Tak - wychodziła tak wersja.

Wymiarów nie podam bo nie mam już auta. Subwoofer był idealnie wkomponowany w koło dojazdowe.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

pepeEL pisze:
06 kwie 2025, 11:31
Hejka. Zwracam się do was z prośbą a właściwie do osób mających Kodiaqa 7 osobowego z kołem zapasowym/dojazdowym w bagażniku i nagłośnieniem Canton. Czy taka wersja wychodziła i subwoofer mieści się w kole i pod złożonymi siedzeniami ? Może mi ktoś zmierzyć jaka jest dokładnie wysokość subwoofera Cantona ? Według moich pomiarów może mieć max ok 12-12,5cm wysokości z uwagi iż siedzenia po zamknięciu mają na środku jakiś wypust
Wieczorem postaram się zmierzyć - na pewno jest poniżej tego "wypustu" bo pomiędzy nim a subwooferem jest na tyle dużo miejsca, że można tam coś wsunąć płaskiego.

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

Oryginalny subwoofer mierzy 11,6cm wysokości. Pomiędzy widoczną metalową dolną częścią 3-ego rzędu siedzeń jest jeszcze do niego 2,5cm miejsca, jednak jeżeli wsadzi się rękę głębiej (w kierunku przodu auta) to wystaje tam taki profil od oparcia i on jest praktycznie na styk z subwooferem, więc moim zdaniem nic większego tam się nie wsadzi.

pepeEL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DFHA Sportline

Post autor: pepeEL »

Tak zgadza się. Mnie udało się upchać w koło jedyne Subwoofer Audio System US8 Evo Active zmieniając i ciut modyfikując śrubę mocującą koło. Też od grupy VW ale bardziej płaska nakrętka jest :) Opisałem całą moją modyfikację w innym temacie na forum.

ODPOWIEDZ