Grzanie lusterek zewnętrznych
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Grzanie lusterek zewnętrznych
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Aaaa…, dobra. Ustawiałem na włączonym silniku. Trzeba tylko na zapłonie. Wydaje się, że będzie ok. Ale jeszcze nie jeździłem. Lusterko wróciło do pozycji wyjściowej lo włączeniu D i się obniżyło, razem z R i tak tymczasem zostało. Potem się przejadę.
Dzięki koledzy 🫡
Dzięki koledzy 🫡
- WaC
W wojsku nie ma kolegów. 
Ważne aby zadziałało. Ale ja to robię z włączonym silnikiem i też działa. Najważniejsze, aby po ustawieniach zapisać pozycję fotela wraz z lusterkami i później zostawić pokrętło na R.

Ostatnio zmieniony 17 mar 2025, 21:36 przez itepe, łącznie zmieniany 1 raz.
Kris
- maq
A może i tu popełniłem błąd. System działa. Cały czas jednak używał nie będę. Zazwyczaj cofam w miejscach, gdzie to nie jest potrzebne. Obawiam się za to czy po dłuższym użytkowaniu, uruchamiany kilka razy dziennie, silnik w lusterku nie padnie.
No to trzymasz pozycję 0, a jak potrzebujesz to wrzucasz R na pokrętle i lusterko się obniży.
Proste i wygodne. Simply Clever
Wysłane z mojego Pixel 9 Pro XL przy użyciu Tapatalka
Proste i wygodne. Simply Clever

Wysłane z mojego Pixel 9 Pro XL przy użyciu Tapatalka
Kris
Może i Simply Clever - a ja się właśnie dziwiłem czemu mi to przestało działać - a pewnie dlatego że pokrętło lusterek cały czas mam ustawione na grzanie. 
- WaC
Tak!
Przez jakiś czas używałem tego pochylania lusterka ale nie wiem czy przez to że gasiłem silnik zanim lusterko wróciło do pozycji normalnej, czy przez to że gasiłem kiedy skrzynia była na wstecznym, ale często lusterko nie wracało do normalnej pozycji i orientowałem się z tym podczas jakiejś zmiany pasa, co było irytujące. W poprzednich Skodach działało to lepiej.
Jeszcze gdyby dało się wyłączyć wirtualny skręt widoku kamery podczas manewrów na skręconych kołach.... Jak mnie to drażni!
Jeszcze gdyby dało się wyłączyć wirtualny skręt widoku kamery podczas manewrów na skręconych kołach.... Jak mnie to drażni!
- maq
Można też przestawić przełącznik lusterek na P po włączeniu wstecznego. Lusterko przejdzie w zaprogramowane położenie.