Infotainment 10 cali

rafalso
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5

Re: Infotainment 10 cali

Post autor: rafalso »

czy założenie folii na ekran 10" to bardzo skomplikowana czynność - kupiłem folię Grizzy matową.

--------
Pozdrawiam
RafalSo

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kokosowy
Samochód: Karoq 2.0TSI

Post autor: kokosowy »

Sama aplikacja folii jest prosta wystarczy prosto przykleić i wyrównać powierzchnię tą małą raklą z zestawu żeby nie było pęcherzyków powietrza. Bardziej polecam się trochę postarać z wyczyszczeniem wyświetlacza przed nałożeniem folii, dobrze wyczyścić i tuż przed założeniem folii poświecić sobie latarką pod kątem i pozbyć się drobinek kurzu przy użyciu Dust Stix z zestawu. Też brałem ten zestaw z tej firmy i nie licząc czyszczenia wyświetlacza z kurzu to samo przyklejenie i pozbycie się pęcherzyków zajęło mi mniej niż 2 minuty ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kluczyk74
Samochód: Skoda Kodiaq II Selection 2.0 TDI 193KM 4x4

Post autor: Kluczyk74 »

kokosowy pisze:
17 mar 2025, 14:53
Sama aplikacja folii jest prosta wystarczy prosto przykleić i wyrównać powierzchnię tą małą raklą z zestawu żeby nie było pęcherzyków powietrza. Bardziej polecam się trochę postarać z wyczyszczeniem wyświetlacza przed nałożeniem folii, dobrze wyczyścić i tuż przed założeniem folii poświecić sobie latarką pod kątem i pozbyć się drobinek kurzu przy użyciu Dust Stix z zestawu. Też brałem ten zestaw z tej firmy i nie licząc czyszczenia wyświetlacza z kurzu to samo przyklejenie i pozbycie się pęcherzyków zajęło mi mniej niż 2 minuty ;)
Dokładnie, ja to samo zrobiłem z 13" wyświetlaczem i jestem od 3 miesięcy zadowolony.

rafalso

Cześć
Mam pytanie czy ktoś podłączał pendrive i próbował z niego odtwarzać mp3?
Ja próbowałem z dwoma pendrive ale mi sie to nie udało i nie wiem czemu:-(

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Działa bardzo dobrze: szybko startuje muzykę, jeśli grała podczas wyłączenia samochodu. Na postojach odtwarza też niektóre filmy, ale tu małą uwaga - nie wszystkie formaty audio w filmach są obsługiwane.
W menu Media musisz wybrać źródło dźwięku (prawy górny róg, takie małe menu) i wybierasz USB.
Napisz dokładniej w czym masz problem, to Ci pomogę :)
Kris

rafalso

sprawa sie wyjaśniła :-) mam 3 pendrivy i tylko jeden czyta, może to kwestia formatu - nie wiem.

Awatar użytkownika
itepe

Sprawdź w instrukcji, jakie formaty czyta. Z instrukcji:

Obrazek

Polecam NTFS oraz exFAT, ze względu na maksymalna wielkość jednego pliku.
Kris

AndyBundy
Samochód: Kodiaq 2 2024 1.5 TSI

Post autor: AndyBundy »

Czołem, chciałbym zapytać czy ktoś się orientuje co Skoda mi próbuje mieszać w życiu wysyłając mi enigmatyczne "nowe ustawienia"? Co jakiś czas pojawia mi się komunikat brzmiący - Nowe ustawienia są teraz dostępne dla Twojego konta użytkownika. Czy chcesz je przejąć?

Obrazek

Po kliknięciu OK nie widzę nowych opcji, za to mam wrażenie, że czasem powracają mi funkcje które celowo wyłączyłem jak reakcja tempomatu na znaki ograniczeń prędkości. Jeśli odrzucę zmiany to komunikat wraca jak bumerang po każdym uruchomieniu auta, co zaczęło mnie już irytować. Będę bardzo wdzięczny za info co w zasadzie wnosi ta opcja i czy da się to jakoś wyłączyć? Aktualizacje mam włączone, nie mam nic przeciwko poprawkom systemowym, ale chciałbym żeby skoda nie narzucała mi jak mam mieć skonfigurowane auto.

JS91
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV

Post autor: JS91 »

Miałem ten problem przez jakiś czas, po którejś aktualizacji komunikat przestał się pojawiać. To było jakoś na przełomie grudnia i stycznia.

Awatar użytkownika
itepe

To dotyczy Twojego konta MySkoda, nie ustawień samochodu. Jesli Skoda aktualizuje aplikację lub polityki dotyczące zbierania danych (w aplikacji masz np. stan samochodu, poziom paliwa, przejechane kilometry, etc.) to następuje synchronizacja z samochodem. Nie wpłynie to w żaden sposób na ustawienia Twojego samochodu.
Sprawdzone na własnej skórze :)
Kris

ODPOWIEDZ