Usterki w moim Kodiaqu
Re: Usterki w moim Kodiaqu
Orientuje się, ktoś czy można pod zamykanie okien z kluczyka, podpiąć także zamykanie okna dachowego??
To jest chyba już tak fabrycznie spięte
Wiesz dlatego mnie to dziwi, bo u znajomego w Golfie bodaj 6 właśnie tak to działa.
Zastanawiam się też czy czujniki deszczu zamykają wszystkie okna łącznie z dachowym.
Zastanawiam się też czy czujniki deszczu zamykają wszystkie okna łącznie z dachowym.
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
z tego co kojarzę, to chyba te funkcje można zakodować poprzez obd11 - nie próbowałem tych modów, ale jak sprawdzę to dam znać
Dzięki.
Mam jeszcze dwie sprawy, które mi przeszkadzają i nie wiem czy znów czegoś nie robię źle lub czegoś nie doczytałem.
Wszystko porównuję do Superba, z którym żal się rozstać.
W radiu na prawym pokrętle miałem automatyczne przeszukiwanie stacji z kilkusekundowym odsłuchem. Brakuje mi tego, nie wiem czy to można jakoś ustawić.
Druga sprawa to zamykanie klapy bagażnika. Czy Wy też możecie zamknąć klapę z pilota w zasadzie tylko jak stoicie przy tylnej części auta??
W superbie mogłem otwierać i zamykać guzikiem wewnątrz auta oraz pilotem z każdej odległości dopóki miał zasięg.
Mam jeszcze dwie sprawy, które mi przeszkadzają i nie wiem czy znów czegoś nie robię źle lub czegoś nie doczytałem.
Wszystko porównuję do Superba, z którym żal się rozstać.
W radiu na prawym pokrętle miałem automatyczne przeszukiwanie stacji z kilkusekundowym odsłuchem. Brakuje mi tego, nie wiem czy to można jakoś ustawić.
Druga sprawa to zamykanie klapy bagażnika. Czy Wy też możecie zamknąć klapę z pilota w zasadzie tylko jak stoicie przy tylnej części auta??
W superbie mogłem otwierać i zamykać guzikiem wewnątrz auta oraz pilotem z każdej odległości dopóki miał zasięg.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Domykanie dachu kiedyś działało w Superbie, ale potem była akcja serwisowa, która to wyłączyła „ze względów bezpieczeństwa“. Tutaj już pewnie jest ta nowsza wersja.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
dokladnie tak, mam ten sam 'problem'... co ciekawe- klape mozna otworzyc z pilota z daleka. Ale zeby zamknac w ten sam sposob, trzeba podejsc blisko do auta...
Z innej beczki- po przejechanych 5k km zauwazylem jedna rzecz, ktora mnie w sumie irytuje- sciaganie wody/plynu ze spryskiwaczy z przedniej szyby przez przednie wycieraczki- po lewej stronie sciagnieta woda nie 'ucieka' przy slupku na dach, jak w wiekszosci aut, tylko przelewa sie na boczna szybe kierowcy, co przy jezdzie w deszczu robi sie irytujace... tez tak macie?
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
ad 1 - elektryczną klapę bagażnika można otworzyć i zamknąć również z wnętrza - wystarczy przytrzymać ten przycisk,dawajrapa pisze: ↑09 cze 2017, 12:03dokladnie tak, mam ten sam 'problem'... co ciekawe- klape mozna otworzyc z pilota z daleka. Ale zeby zamknac w ten sam sposob, trzeba podejsc blisko do auta...
Z innej beczki- po przejechanych 5k km zauwazylem jedna rzecz, ktora mnie w sumie irytuje- sciaganie wody/plynu ze spryskiwaczy z przedniej szyby przez przednie wycieraczki- po lewej stronie sciagnieta woda nie 'ucieka' przy slupku na dach, jak w wiekszosci aut, tylko przelewa sie na boczna szybe kierowcy, co przy jezdzie w deszczu robi sie irytujace... tez tak macie?
ad 2 - a ja z kolei w każdym aucie mam tak, że w trakcie deszczu woda sunie po szybie, w górnej części, nie zauważyłem, żeby była spychana po dachu, ale to pewnie kwestia prędkości
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
Re: Usterki znalezione na innych forach
często rozmawiam i dość długo - nikt z moich rozmówców nie zgłaszał mi informacji o szumach, przerywaniu czy złej słyszalności, wręcz przeciwnie ponoć w porównaniu do poprzedniego auta, tu jest rewelacyjnie
Do miłego
Milesia
Milesia
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Też na to zwróciłem uwagę. Nawet gorzej, bo w bezdeszczowy dzień po spryskaniu przedniej szyby i przetarciu wycieraczkami płyn za chwilę zaczyna się strugami rozpływać po lewym oknie. Niedoróbka jakaś - pomijając, że prawa wycieraczka niepotrzebnie wchodzi w pole widzenia kierowcy podczas pracy.dawajrapa pisze: ↑09 cze 2017, 12:03Z innej beczki- po przejechanych 5k km zauwazylem jedna rzecz, ktora mnie w sumie irytuje- sciaganie wody/plynu ze spryskiwaczy z przedniej szyby przez przednie wycieraczki- po lewej stronie sciagnieta woda nie 'ucieka' przy slupku na dach, jak w wiekszosci aut, tylko przelewa sie na boczna szybe kierowcy, co przy jezdzie w deszczu robi sie irytujace... tez tak macie?