Montował ktoś z was u siebie takie dokładki stopnie progów jak na zdjęciu ? Możecie coś polecić co jest dobre jakościowo i jak wygląda montaż tego ?

Nie montowałem bo mi osobiście jakoś to nie leży ani użytkowo ani wizualnie, ale są 2 rozwiązania: to ze zdjęć wygląda na oryginalne i jako takie występuje pod numerem 565071691 (lewa) oraz 565071691A (prawa). Kosztuje około 900 Euro, wytrzymuje 150kg punktowego nacisku, 300 kg rozłożonego i montuje się to w fabryczne otwory poprzez uchwyty na śruby. Jak spojrzysz na próg od spodu to widać na nim takie owalno-prostokątne zaślepki - po ich wyjęciu ukaże ci się gwint. Potem u góry progu nituje/spina się całość do boku w miejscu otworów do których oryginalnie przymocowania jest ta czarna listwa/uszczelka. Stwarza to ponoć pewne trudności jeśli chodzi o otwory wypadające za drzwiami nawet po otwarciu i konieczność ich zdejmowania jeśli ktoś nie daje rady tam podejść, ale według mnie spokojnie można to zrobić bez tego. Na koniec zakrywa się całość od spodu blendą na spinki.

Funkcjonalność:
Montaż: