KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Post autor: root »

Nie.

Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

dag
Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style

Post autor: dag »

miro - pamiętaj, że auto nie domknie też samo uchylonych szyb. Trzeba dłużej przytrzymać palec na klamce przy zamykaniu i sprawdzic, czy szyby się już domknęły (albo głużej na kluczyku przycisk zamykania). U mnie w poprzednim aucie wystarczyło 1x krótko nacisnąć na kluczyku zamykanie i domykały się wszystkie szyby. Raz w Kodiaqu zapomniałem zamknąć przez to okno pasażera.

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

Dzięki za podpowiedź. Skodami jeżdżę od kilkunastu lat i te pewne rozwiązania znam. Zamknąć auto z "palca" jeszcze mi się nie udało widocznie muszę potrenować.
W superbie przyzwyczaiłem się do różnych rozwiązań, których brak lub moja nieumiejętna ich konfiguracja już po dwóch dniach lekko mi przeszkadza.

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

miro.t pisze:
08 cze 2017, 1:45
. Zamknąć auto z "palca" jeszcze mi się nie udało widocznie muszę potrenować.
znajdż na klamce zewnętrznej taki rowek, ok 2cm długi. Dotknij go palcem, nie wkładając jednocześnie ręki pod klamkę. Tak "muśnij", przesuń lekko. Musi działać

dag
Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style

Post autor: dag »

Kilka razy na poczatku włożyłem łapę do klamki i to od razu otwiera. Nie da sie zamknac. Trzeba głaskać jak Jarek napisał. Dobrze, że bagaznik dotykowo sie otwiera -ale drzwi tylne już nie.

Abisai
Samochód: Kodiaq 1.5 TSI 150KM DSG SportLine Black Magic

Post autor: Abisai »

U mnie nie trzeba głaskać, wystarczy dotknąć kciukiem tej "perforacji". Najważniejsze żeby pozostałe palce nie były w klamce, bo nie zamknie.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Ciekawostka jest jeszcze taka, że po zamknięciu samochodu z klamki można jeszcze przed kilka sekund pociągnąć za tę klamkę i sprawdzić, czy na pewno się zamknął. Potem już taki ruch spowodowałby odryglowanie centralnego.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

root pisze:
08 cze 2017, 15:33
Ciekawostka jest jeszcze taka, że po zamknięciu samochodu z klamki można jeszcze przed kilka sekund pociągnąć za tę klamkę i sprawdzić, czy na pewno się zamknął. Potem już taki ruch spowodowałby odryglowanie centralnego.
No to to jest akurat sprytne! Super, że pomyśleli o takich ludziach jak ja, którzy zawsze testowo szarpią po zamknięciu!

dreamweb
Samochód: Kajak Benz 2.0

Post autor: dreamweb »

Znalazł ktoś jak zaprogramować dodatkowy kluczyk kessy? Bo wszystkie instrukcje jakie ja znalazłem mówią żeby włożyć kluczyk do stacyjki... albo do zamka co jest raczej bzdurą w tym przypadku?

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

W menu radia masz opcje programowania kluczyka do profilu, po czym lusterka i fotele pieknie sie ustawiaja pod dana osobe kwestia ktorym kluczykiem otworzysz.

ODPOWIEDZ