Co was denerwuje w Kodiaqu ?
Re: Co was denerwuje w Kodiaqu ?
Najbardziej irytująca sprawa to wg mnie aktywny tempomat, gdy na autostradzie lub ekspresówce łapie ograniczenia prędkości ze znaków, które nie dotyczą dróg po których jadę , w tym też bocznych technicznych, kiedy nagle gwałtownie spowalnia auto. Pół biedy , że irytuje gwałtownym hamowaniem. Najgorsze , że jest to b. niebezpieczne, bo ktoś kiedyś komuś zaparkuje w kufrze.
Marcin
Na szczęście można tę funkcję wyłączyć bez problemu.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
A trzeba to robić po każdym wyłączeniu silnika? W moim 1 gen. na autostradzie bardzo rzadko auto zwalnia z prędkości powyżej 140. Jak się pilnuje auta, to praktycznie jest to jak zdjęcie nogi z gazu. Zazwyczaj naciskam wtedy na pedał i znów zadaje moją prędkość. Jak się przegapi, to samochód przyhamuje. Zdecydowanie bardziej mi głupieje na Puławskiej w Warszawie. Natomiast pilnowanie odległość od poprzedzającego pojazdu wynagradza niedogodność.
- herman00
- Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG
Jak kupowałem to jeszcze była to opcja teraz chyba wymóg. Ale wtedy dobry sprzedawca podpowiadał żeby nie brać tego szajsu.
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Nie zawsze jest też tak, że zwalnia do znaku ale są jakieś dziwne ograniczenia w nawigacji. Ja tak teraz przerabiam na dojeździe do pracy gdzie cały czas było dobrze, znaki się nie zmieniły a zwalnia do 40. Stąd moje podejrzenie na nawi.
- maq
A ja nie mam gdzie odłożyć okularów, bo jest szklany dach. Bardzo lubię jeździć z przeciwsłonecznymi na nosie. I nie wiem gdzie odłożyć klucze do domu i do biura. Wymiennie. Za każdym razem trzeba otwierać podłokietnik i potem go ustawiać. To mnie wkurza każdego dnia. Do roboty codziennie, a zachód słońca coraz później.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Nie ma już tego małego schowka z lewej strony?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- maq
Jest. Może się do niego przekonam. Ale otwieranie zamykanie i myszkowanie czy mam klucze, które są potrzebne. Pewnie trzeba odkładać każde w inne miejsce, tyle że nie ma takich dwóch.
- maq
Biurowe klucze poszły do skrytki po lewej. Domowe będą na tunelu, bo mają pilot od bramy i łatwiej je złapać. Zobaczymy. Dzięki 
- maq
A co mnie denerwuje następne, to skrzypiący podłokietnik i fotel kierowcy po lewej stronie. Jak jest zimno, to wrzeszczy przy wsiadaniu.