Ładowanie indukcyjne telefonu

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
pepeEL
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DFHA Sportline

Re: Ładowanie indukcyjne telefonu

Post autor: pepeEL »

A orientujecie się czy istnieje w grupie VAG jakaś szybsza indykcyjna ładowarka ? Bo ta w Kodiaqu to jakaś tragedia. Telefon więcej się rozładowuje niż ładuje podczas używania....

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

W Enyaqu jest podobnie.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Post autor: maq »

A macie wiedzę jak jest w innych autach? Mi się ostatnio telefon zagrzał również na biurku, a nic nie robił, tylko sobie leżał. Może w samochodzie, podczas przesyłania danych i ładowania indukcyjnego inaczej nie będzie?

pepeEL

Tylko nie wiem czy można ładować indukcyjnie i jednocześnie podłączyć telefon kablem USB z systemem aby np korzystać z android auto. Bo w tym momencie dajemy dwa źródła ładowania. Ja mam telefon oppo find X5 pro i mam w nim ładowanie aż 50W. Mam w domu oryginalna ładowarkę indukcyjna właśnie taką szybką 50W i podczas ładowania telefonu nie grzeje się on.
W Kodiaqu nie wiem ile jest W ale może strzelam 15 ? Ta ładowarka praktycznie nie ładuje.

Awatar użytkownika
maq

Miałem telefon podłączony na kabel do zapalniczki i położyłem na indukcyjnej. Pojawił się komunikat, że jest ładowanie bezprzewodowe. Czyli robiły dwa zasilania. U mnie CarPlay bez kabla.

Awatar użytkownika
maq

Z wymianą telefonu kupiłem ładowarkę indukcyjną na biurko. Okrągły Baseus z magnesem. Przetestowałem w aucie, bo pomyślałem, że go położę, a nawet przykleję, na oryginalną w samochodzie, ale nie pracuje właściwie po podłączeniu do USB C. Ładuje z przerwami. Koleś w serwisie powiedział, że nie mają na to rozwiązania. Telefony się grzeją i kropka. Jeszcze z tym pokombinuję. Może ładowarka do zapalniczki?

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

maq pisze:
05 kwie 2025, 20:42
... nie pracuje właściwie po podłączeniu do USB C. Ładuje z przerwami. ...
Spróbuj inny kabel. Moja zwykła, domowa ładowarka indukcyjna wariuje na jednym z kabli, na innych OK. Nawet jak ją kupiłem, myślałem, że jest spieprzona od nowości.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
maq

A może i faktycznie. Na biurku ładuje jak złoto. Nie za szybko, ale nic się nie grzeje. Miałem nadzieję, że taką samą wkleję na ładowarkę Skody i nie będę się tym już więcej zajmował. :)
Chociaż guzik. Nowa ładowarka ma swój kabel na usbece. Nie da się go odłączyć. Sprawdzę jeszcze z przejściówką na usba pod ładowarkę z zapalniczki.

pepeEL

Dziwi mnie że w autach pakują takie słabe ładowarki indukcyjne. Naprawdę że nie wkładają mocniejszych tym bardziej widzą że telefony są coraz lepsze i indukcję coraz szybsze. Ja mam oppo i ładowanie indukcyjne aż 50W.
Nie wiem czy w innym modelu marce grupy VAG są może mocniejsze indukcję ? Bo wtedy może dałoby się zaadoptować jakoś do naszych Kodiaqów.

Awatar użytkownika
maq

I ładowarka baseus podłączona do zapalniczki działa. Telefon miałem naładowany do 100% i nie było okazji sprawdzić jak będzie pracować, ale nie spadło ani trochę z włączoną nawigacją. Potestuję jeszcze i kto wie, może coś z tego będzie.

Obrazek

ODPOWIEDZ