Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Doposażenie [gniazdo USB C w lusterku wstecznym]
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Re: Doposażenie [gniazdo USB C w lusterku wstecznym]
To ja nie wiem, bo też nie mam USB w lusterku, czy skoro i tak trzeba ciągnąć kabel, to nie kupię z USB C 90° i nie wepnę go koło zapalniczki 
- bsiw
- Samochód: Skoda Kodiaqu 200 KM diesel 4x4 7 miejsc
od zewnętrznej strony drzwi ciągnij w dół. Kolega podlinkował fajnie to dwa posty wyżej
40
Fabrycznie jest tylko napiecie, transmisja tylko w tunelu srodkowym.pepeEL pisze: ↑10 sty 2025, 13:19W opisie jest że tylko z tego gniazda dajemy + i -. A fabrycznie jak jest to gniazdo zamontowane to nie ma tam transmisji danych ? Jeśli tak to które piny z przetwornicy to data i gdzie wtedy idą te przewody gdzie z czym się łączą ?
Bo tu opis wskazuje że tylko mamy zasilanie w tym dokładanym porcie USB C np pod wideorejestrator ale już pendriva z muzyką nie podepniemy lub telefonu.
Ale mnie chodzi o demontaż tapicerki na słupku tam gdzie jest chyba kurtyna ?
I myślicie że przewody 0,75mm2 starczą jako grubość ?
I myślicie że przewody 0,75mm2 starczą jako grubość ?
A wie ktoś jak wygląda pin styk oryginalny aby wpiąć się w rozdzielnie bezpieczników np pod nie wykorzystane miejsce ?
Bo jedni podają że pod gniazdo bezpiecznika 40 czyli gniazdo zapalniczki, inni podają gniazdo bezpiecznika 34 , jeszcze gdzieś znalazłem 29 sam już nie wiem teraz....
Bo jedni podają że pod gniazdo bezpiecznika 40 czyli gniazdo zapalniczki, inni podają gniazdo bezpiecznika 34 , jeszcze gdzieś znalazłem 29 sam już nie wiem teraz....
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Ja ciągnąłem dołem, wpychałem pod plastiki.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
A jak dopinałeś się w bezpiecznikach i do którego bezpiecznika się dopinałeś ?
Czy jeśli bezpiecznik 40 czyli gniazdo zapalniczki to czy można dolutować się bezpośrednio do przewodu za bezpiecznikami ?
Jak dostać się do tych przewodów czyli jaka wyjąć całą tą skrzynkę bezpieczników ?
Czy jeśli bezpiecznik 40 czyli gniazdo zapalniczki to czy można dolutować się bezpośrednio do przewodu za bezpiecznikami ?
Jak dostać się do tych przewodów czyli jaka wyjąć całą tą skrzynkę bezpieczników ?
- WaC
Nic nie trzeba dolutowywać ani odkręcać skrzynki bezpieczników. Podpiąłem pod bezpiecznik, w którym jest napięcie w momencie włączenia zapłonu. Jak będę w samochodzie to zrobię zdjęcie (jak nie zapomnę). Używałem tego:
https://allegro.pl/oferta/rozgaleznik-p ... SYQAvD_BwE
Stronę wyżej podałem link do angielskiej strony, gdzie jest wszystko opisane krok po kroku.
https://allegro.pl/oferta/rozgaleznik-p ... SYQAvD_BwE
Stronę wyżej podałem link do angielskiej strony, gdzie jest wszystko opisane krok po kroku.
W tym adapterze jest miejsce na dwa bezpieczniki. Rozumiem że jeden wpinasz ten co był w bezpiecznikach a drugi jaki ?
- WaC

Za zimno mi było i nie chciało mi się wypinać.
Mam dwa, jeden bezpośrednio do kamery (napięcie, przy włączonym zapłonie), drugi do powerbanku (napięcie non stop).