Witam
Mam autko od października. Jak zakupiłem go to miałem podobną sytuacje że na przeglądzie nie działał klakson. Wróciłem do domu i sprawdziłem bezpieczniki. Były ok. Ale wyjmując i po ponownym włożeniu klakson zaczął działać.
Wczoraj miałem podobną sytuacje. Odpaliłem pod pracą auto i chciałem użyć klaksonu. Znów nie działał. Pojechałem w pewne miejsce. Auto stało zgaszone ok 40min. Po odpaleniu i za jakiś czas znów potrzebowałem użyć klaksonu i już wtedy klakson działał. Nie wiem co jest grane....
Czy to wina akumulatora... czy wiązać to z tym.... bo auto parkuje w garażu gdzie jest 18C i czasem długo kręci zanim odpali.... czasem normalnie.... i też na sterownikach a zwłaszcza na sterowniku VCDS - ZEZWOLENIE STARTU pojawia się komunikat o ograniczeniu działania z uwagi na zbyt niskie napięcie. Po skasowaniu wraca znów za jakiś czas. Nie od razu. Nie wiem czy to jest z tym związane. Auto 2019 aku oryginał 000915089BC. Jaki teraz można zamiast oryginału zastosować ?
Ale głownie to co się dzieje z tym klaksonem ?
Nie działa klakson-sam zaczął działać
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Re: Nie działa klakson-sam zaczął działać
Zobacz ten temat: viewtopic.php?p=43094
tak widziałem ten temat....
Coś może być na rzeczy bo wczoraj jak przestał klakson działać to auto stało na mrozie ok 6h a tak w domu zawsze stoi w ciepłym garażu. Czyli tak jakby chłód powodował problem....
Coś może być na rzeczy bo wczoraj jak przestał klakson działać to auto stało na mrozie ok 6h a tak w domu zawsze stoi w ciepłym garażu. Czyli tak jakby chłód powodował problem....
Pytanie czy gdzieś za pomocą np VCS jestem w stanie odczytać jakie mam numery tego przełącznika zespolonego ?
Czy ktoś wie czy do tych przełączników można ODISem wgrać jakiś nowszy soft ?
I pytanie czy wymiana samego przełącznika zespolonego rozwiązuje problem 5Q0 953 502 AL .... czy nie trzeba czegoś od klaksonu albo taśmy od airbaga.... np 5Q0 953 569 A ?
Bo na allegro trafiłem takie ogłoszenie naprawy taśmy/zwijaka i piszą w tym że jak nie działa klakson.....
https://allegro.pl/oferta/naprawa-regen ... 6568175950
Czy ktoś wie czy do tych przełączników można ODISem wgrać jakiś nowszy soft ?
I pytanie czy wymiana samego przełącznika zespolonego rozwiązuje problem 5Q0 953 502 AL .... czy nie trzeba czegoś od klaksonu albo taśmy od airbaga.... np 5Q0 953 569 A ?
Bo na allegro trafiłem takie ogłoszenie naprawy taśmy/zwijaka i piszą w tym że jak nie działa klakson.....
https://allegro.pl/oferta/naprawa-regen ... 6568175950