Bili pisze: ↑04 sty 2025, 11:57
Ja to mam tak rozwiązane, że apka odpala się sama jak tylko telefon połączy się z autem.
Również tego uzywałem, ale... drenaż baterii przez apke był nieprawdopodobny. Nie starczało mi bareri na pół dnia. Po wyłączeniu wszystko gra. Sprawdzałem dla Android jak i iOS - w zasadzie bez różnicy, no moze z tym, że iOS po jakimś czasie sam ubijał Y i wtedy działa ona po prostu źle (nie wybudzał się jak potrzeba)...
I żeby nie było - wszystkie opcje, które mogły pożerać baterię powyłączane. Ogólnie Yanosik jest dobra apką funkcjonalnie, ale pod warunkiem, że działa z kablem ładującym. Poza tym jest bardzo słabo optymalizowana zarówno pod kątem wykorzystania energii jak i użycia pamięci (jako człowiek z tej branży coś o tym wiem), ale optymalizowanie jej nie ma uzasadnienia biznesowego dla sprzedaży urządzeń Yanosik.
W O3FL w AA włączałem Waze lub GMaps a w tle wrzucałem Y, wtedy nawi była po dowolnej z apek a w tle Y się budził jak miski suszyli

Tyle moich doświadczeń z apką. Obecnie jeżdżę na Yansik XS, ale i tu są niestety wady (fix GPS łapie od 5 sekund do 15 minut - prawdziwa loteria).