Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
chrapek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: chrapek »

Czy ktoś z ostatnio "zamrożonych" ma wersje 7miejscowa? cos tu sie tez ruszylo juz?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

chrapek pisze:
06 cze 2017, 22:31
Czy ktoś z ostatnio "zamrożonych" ma wersje 7miejscowa? cos tu sie tez ruszylo juz?
Ja mam. Produkcja zamrożona na 25. tydzień i odbiór początek lipca. Ale miałem to prognozowane od dnia złożenia zamówienia.
DO developer

Thor

Post autor: Thor »

A ja czekam i czekam i nic. Termin już był na 22 tydzień, później pewny na 24 tydzień i znów wypadł na 30... Zamówienie 9 lutego. Wersja Style z dużą ilością dodatków.
Jedno jest pewne: Skoda to nie jest poważna firma.
Trzyma mnie przy zamówieniu brak czasu na ponowne szukanie nowego samochodu, konfiguracje, itp. Ale jeszcze chwila i ktoś inny będzie się cieszył tym egzemplarzem...

Tomasz
Samochód: Suzuki Grand Vitara

Post autor: Tomasz »

krzysiek pisze:
06 cze 2017, 21:48
Tomasz pisze:
06 cze 2017, 21:45
Zamówiłem 31.03.2017 z datą odbioru koło 10.10.2017 dziś dostałem wiadomość że autko będzie w drugiej połowie lipca :D:D

ps. nie rozumiem dlaczego piszecie numer tygodnia zamiast konkretnie miesiąc.
piszemy nr tygodnia bo własnie nr tygodnia widzi sie w systemie jeśli chodzi o produkcje
Mój sprzedawca właśnie podawał mi informacje w taki sposób to mu wyjaśniłem delikatnie ze nr. tygodnia nic mi nie mówi i prosiłbym po Ludzku :P

M3city
Samochód: 2,0TSI Style

Post autor: M3city »

Thor pisze:
07 cze 2017, 0:21
A ja czekam i czekam i nic. Termin już był na 22 tydzień, później pewny na 24 tydzień i znów wypadł na 30... Zamówienie 9 lutego. Wersja Style z dużą ilością dodatków.
Trzyma mnie przy zamówieniu brak czasu na ponowne szukanie nowego samochodu, konfiguracje, itp. Ale jeszcze chwila i ktoś inny będzie się cieszył tym egzemplarzem...
To tez dokładnie moja sytuacja, zamówiony 7 luty, obecnie planowany na 36 tydzień, przerasta to już "czeski film",
Zamawiałeś możne komfortowy sen ?? pytam, bo podświadomie szukam przyczyny tej sytuacji........
pozdrawiam wytrwałych.... :x :x :x

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Tomasz, nr tygodnia jest jasny jak sprawdzisz kalendarzu z nr tygodni lub googlach. Po co sztucznie stwarzac problem, ale spoko. Zamowilem koniec lutego a produkcja koniec czerwca.

Thor, wczoraj byl u mnie klient czarnym Miskiem i powiedzial ze ma zamowione juz 2 do firmy i jest duper zadowolony. Po co brac inny samochod skoro wlasnie ten Ci sie podobal. I co patrzec jak inni cierpliwi jezdza miskami a Ty smigasz tym czego tak naprawde nie chciales na poczatku?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Thor

M3city pisze:
Thor pisze:
07 cze 2017, 0:21
To tez dokładnie moja sytuacja, zamówiony 7 luty, obecnie planowany na 36 tydzień, przerasta to już "czeski film",
Zamawiałeś możne komfortowy sen ?? pytam, bo podświadomie szukam przyczyny tej sytuacji........
pozdrawiam wytrwałych.... :x :x :x
Tak, zamawiałem komfortowy sen.
Tyle że był on w zamówieniu cały czas i były wcześniejsze terminy...

Thor

Dual pisze:
Thor, wczoraj byl u mnie klient czarnym Miskiem i powiedzial ze ma zamowione juz 2 do firmy i jest duper zadowolony. Po co brac inny samochod skoro wlasnie ten Ci sie podobal. I co patrzec jak inni cierpliwi jezdza miskami a Ty smigasz tym czego tak naprawde nie chciales na poczatku?
Niby tak, ale nie lubię jak ktoś (czytaj: Skoda) traktuje mnie jak zło konieczne.

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Bardzo Cie rozumiem. Spróbuj może napisać na "bokskoda@skoda-auto.pl". Ja napisałem 2 razy no i z 01/2018 mamy 25/2017.
Wiem ze to moze byc nie tego zasługa, gdyż dostawałem wymijające odpowiedzi i zrzucano wszystko na dealera, ale bedziesz miał spokojną głowę że zrobiłeś wszystko co mogłes.
Ładnie tylko umotywuj pilny termin dostawy auta.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Thor

Dual pisze:Bardzo Cie rozumiem. Spróbuj może napisać na "bokskoda@skoda-auto.pl". Ja napisałem 2 razy no i z 01/2018 mamy 25/2017.
Wiem ze to moze byc nie tego zasługa, gdyż dostawałem wymijające odpowiedzi i zrzucano wszystko na dealera, ale bedziesz miał spokojną głowę że zrobiłeś wszystko co mogłes.
Ładnie tylko umotywuj pilny termin dostawy auta.
Dzisiaj mam mieć jakieś info (podobno z Poznania).
Po nim jeśli nic się nie zmieni napiszę na podany adres (dzięki).
Motywacja jest, bo po wcześniejszym potwierdzeniu terminu, zaklepane i opłacone zostały wakacje. Kolejny raz też muszę odwoływać sprzedaż samochodu...

ODPOWIEDZ