Skrzypienie trzeszczenie przy skręcie na max
Skrzypienie trzeszczenie przy skręcie na max
Witam. Mam od niedawna Kodiaqa i zauważyłem dziwny problem.... Przy skręcie na max jak wyjeżdzam z garażu autem to mam takie dziwne skrzypienie a bardziej trzeszczenie jakby jakaś guma.... Znajomy ze skody powiedział mi żeby posmarować w amorkach przód te osłony gumowe i odboje że one mogą takie dźwięki dawać ale posmarowałem wczoraj i nic dalej to samo. Spotkał się ktoś z czymś takim ?
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Skrzypienie trzeszczenie przy skręcie na max
To jest nowe auto?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Raczej nie przy amorkach ale na końcach wahaczy - sprawdzone z autopsji @MY 2018.
Ale co na końcach wahaczy ? Napisz dokładnie i co można z tym zrobić jak coś....
https://czesci.zagielauto.pl/pl/p/Wahac ... b-III/9127
Sprawdzić ewentualnie przesmarować tuleje metalowo gumowe tego wahacza.
Tyle że nie ma jak tego przesmarować beż wyjęcia....?kedzier pisze: ↑19 lis 2024, 12:36https://czesci.zagielauto.pl/pl/p/Wahac ... b-III/9127
A przecież tuleje w wahaczu są na stałe i jedyne śruba przechodząca przez niego.....
Spróbuj a zobaczysz różnicę ... U mnie problem szczególnie występował zjeżdżając z krawężnika (lub śpiącego policjanta) przy mocno skręconych kołach. Po przesmarowaniu jest 3 miesiące spokoju. Wystarczy dobry smar ze słomką.
Ale powiedz mi najpierw co mam przesmarować.... i gdzie dokładnie. Mam wpsikać jakiś smar rzadki na tuleje od wahaczy ? Tylko gdzie psikać czy na śrubę czy gdzie..... I jaki smar stosowałeś ?