Witam,
Pytanie mam odnośnie haków jakie są montowane fabrycznie.
Nie ma żadnej informacji jaka wiazka jest wyprowadzona. Czy jest to 13 pin z adaptorem na 7 czy z 7 na 13 a ma to zasadnicze znaczenie w zasilaniu przyczepy.
Czy ktoś może wie coś więcej jak to w praktyce wychodzi?
W salonie nie byli mi w stanie odpowiedzieć.
Pozdrawiam.
hak w zestawie
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Re: hak w zestawie
Z tego co kojarzę a jutro mogę sprawdzić jak mam u siebie to 13 pinowy w standardzie i do tego można dobrać lub dokupić taki adapter: https://www.sklep.skoda.pl/produkty/red ... iczego-137
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Na 100% jest 13 pin zresztą auta z datą pierwszej rejestracji po 2008r muszą mieć 13 pin, ponieważ wymagane jest światło cofania wg przepisów w przyczepach ale chyba tylko ciężkich również pierwsza rejestracja po 2008r
Z tego co pamiętam od zawsze było 13 pin w 2 wersjach:
1. Tylko gniazdo 13 pin.
2. Gniazdo 13 pin + adapter sody 7 pin za dopłatą 150-200zł. Dobry adapter tego typu z brinka czy bosala kosztował "po zniżkach" ok 1/2 ceny skodowego, badziewny można mieć za kilkanaście zł.
1. Tylko gniazdo 13 pin.
2. Gniazdo 13 pin + adapter sody 7 pin za dopłatą 150-200zł. Dobry adapter tego typu z brinka czy bosala kosztował "po zniżkach" ok 1/2 ceny skodowego, badziewny można mieć za kilkanaście zł.
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Oryginał 97zł, Brink 25złkedzier pisze: ↑15 lis 2024, 8:38Z tego co pamiętam od zawsze było 13 pin w 2 wersjach:
1. Tylko gniazdo 13 pin.
Zamawiałem z hakiem. Oryginalnie jest gniazdo 13-pin i w bagażniku dorzucona przejściówka na 7-pin.
Jeszcze swojej (z hakiem) nie odebrałem, ale w salonie widziałem, że obok koła zapasowego była przejściówka wrzucona 
EDIT
Przejściówka jest w zestawie w piance z kołem zapasowym.
EDIT
Przejściówka jest w zestawie w piance z kołem zapasowym.
Kris
-
kolejowski
- Samochód: nie mam
Czy testował ktoś asystenta cofania z przyczepą? Działa to jakoś sensownie czy funkcja której nigdy nie użyję tak jak automatyczne parkowanie..