Dwa foteliki i dorosła osoba na tylnej kanapie
Dwa foteliki i dorosła osoba na tylnej kanapie
Cześć! Szukam nowego samochodu dla powiększającej się rodziny - po wstępnym rozeznaniu wyszło mi, że potrzebuję auta, w którym tylna kanapa ma szerokość ok. 150cm, żeby zmieścić tam dwa foteliki i małżonkę. Czy ktoś w nowym lub starym Kodiaqu jeździ(ł) w takiej konfiguracji? Jeździmy często w trasy, więc zależy nam, żeby z tyłu było naprawdę wygodnie, a nie na zasadzie domykania drzwi na siłę. Oczywiście wybiorę się do salonu na przymiarki, ale może ktoś coś doradzi 
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Dwa foteliki i dorosła osoba na tylnej kanapie
Wszystko zależy jak szerokie biodra ma małżonka. A tak na poważnie to jak dasz dwa foteliki to robi się ciasno. Trzy chude osoby z tyłu dają jeszcze radę ale bez fotelików.
Rozważałeś wersję 7 osobową? To daje dużo więcej opcji w konfiguracji. Dzieci lubią jeździć w trzecim rzędzie
Rozważałeś wersję 7 osobową? To daje dużo więcej opcji w konfiguracji. Dzieci lubią jeździć w trzecim rzędzie
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- mackowski30
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Może być ciężko.. temat przerabiany w mojej rodzinie..
Jedyne auto, które sprawdziło się finalnie to S-Max Mk3.

Jedyne auto, które sprawdziło się finalnie to S-Max Mk3.
Lepiej kupić coś, co ma oddzielne 3 fotele z tyłu w style tego, co powyżej lub np. VW Touran / Sharan, Ford S-Max. Mam 7 osobową wersję (nawet obecnie do sprzedania) i można się przymierzyć, ale wtedy będzie trochę bieda z bagażnikiem, dopóki pociechy nie podrosną. Od bidy da się jechać, ale jeśli małżonki jest więcej w biodrach to jak pisał poprzednik - super komfortu nie będzie. Poza tym między nogami jest jeszcze tunel na wał...
Pzdr Flx
Pzdr Flx
Dzięki za odpowiedzi. Ostatecznie zrobiliśmy przymiarkę z fotelikami i jest ok, więc będziemy zamawiać.
Pytanie ilu osobowa nasz rodzinę bo jeśli 2 małych dzieci w fotelikach i wy rodzice to w konfiguracji dorośli dziecko dorośli dziecko Kodiaq daje mega dużą przestrzeń.