Hej
Zastanawiam się czy ktoś podmieniał fotele z alcantary na ergo sets? Niedługo odbieram drugiego Kodiaqa niestety na alcantarze.
Zamiana foteli na ergo seats
Re: Zamiana foteli na ergo seats
Wielkich nadziei sobie nie robię na odpowiedź, ale podpinam się pod temat.
Ktoś coś kiedyś modził w temacie wymiany foteli? Będę wymieniał alcantarę (grzana, elektryka, pamięć) na ergo, bezpiecznik 52 pusty, więc zasilanie wiatru na bank do ogarnięcia. Co jeszcze? Może jest tu ktoś, co przerabiał temat?
Na forum Superba są info, że panel klimy musi być odpowiedni (u mnie 2017 - panel 2022).
Każda odpowiedź pozwoli zaoszczędzić czas
Ktoś coś kiedyś modził w temacie wymiany foteli? Będę wymieniał alcantarę (grzana, elektryka, pamięć) na ergo, bezpiecznik 52 pusty, więc zasilanie wiatru na bank do ogarnięcia. Co jeszcze? Może jest tu ktoś, co przerabiał temat?
Na forum Superba są info, że panel klimy musi być odpowiedni (u mnie 2017 - panel 2022).
Każda odpowiedź pozwoli zaoszczędzić czas
Niestety to forum jest kiepskie na te pytania, mało co tu się dzieje, polecam szukać na forum Superba lub octavii : )
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Kodiaqi są mało modyfikowane przez użytkowników
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Niestety...
Dzięki za odpowiedzi
Dzięki za odpowiedzi
Ale są jeszcze i tacy, co grzebią przy Kodiaqach
Ergo fotele już na pokładzie, wentylacja przydaje się jak mało kiedy
Ergo fotele już na pokładzie, wentylacja przydaje się jak mało kiedy
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Napisałbyś dla potomnych co i jak zrobiłeś?
----
Na żadnym forum nie mam z tym problemu, z tym że za wiele nie przekażę, bo wszystko zależy od wyposażenia auta, więc u mnie wystarczyło dołożyć magistralę Lin do obydwu foteli, czyli pin 42 w BCM wtyczka A.
Oczywiście panel klimy do wymiany.
Robiłem adaptację wentylacji foteli bodajże w Centralnym Układzie Elektronicznym i chyba tam też zmieniałem jedno ustawienie odnośnie wentylacji.
Działałem trochę po omacku, ale finalnie wszystko działa.
Oczywiście panel klimy do wymiany.
Robiłem adaptację wentylacji foteli bodajże w Centralnym Układzie Elektronicznym i chyba tam też zmieniałem jedno ustawienie odnośnie wentylacji.
Działałem trochę po omacku, ale finalnie wszystko działa.
Super! Też bym wsadził u silebie ergo dla wysuwanej części pod łuda. Niestety jakoś nie mogę pozycji znaleźć w L&K , w superbie w sportline było wygodniej...
-
TymekF
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4
Ja w swoim sportline celowo wziąłem alcantarę (jednak w zimie zimna skóra do mnie nie przemawiała), ale trochę przy dłuższych trasach żałuję. Mam drugi samochód z wysuwanym podudziem i mi się o wiele lepiej jeździ
O przełożeniu siedzeń nie myślę na razie, bo samochód ma dopiero pół roku, ale znalazłem, że są takie "poduszki" przedłużające siedzenie i podpierające udo, niestety większość to jakieś badziewia chińskie, ale może znajdę coś przydatnego to się podzielę wrażeniami. Na pewno ta opcja to trochę problematyczna, bo jak wsiądzie żona to pewnie taka poduszka będzie jej przeszkadzać. No i to trochę głupio tak "ulepszać" nowy samochód. ALe jeśli będzie spełniać swoją rolę...
O przełożeniu siedzeń nie myślę na razie, bo samochód ma dopiero pół roku, ale znalazłem, że są takie "poduszki" przedłużające siedzenie i podpierające udo, niestety większość to jakieś badziewia chińskie, ale może znajdę coś przydatnego to się podzielę wrażeniami. Na pewno ta opcja to trochę problematyczna, bo jak wsiądzie żona to pewnie taka poduszka będzie jej przeszkadzać. No i to trochę głupio tak "ulepszać" nowy samochód. ALe jeśli będzie spełniać swoją rolę...