Ładowarka bezprzewodowa - przegrzewający się telefon
-
MaRRcin929
- Samochód: Sportline '22 - 2.0 TSI
Re: Ładowarka bezprzewodowa - przegrzewający się telefon
Strasznie słabo. A Android auto praktycznie cały czas uruchomiony
u mnie też straszna sprawa z tą ładowarką bezprzewodową, praktycznie nie ładuje (raczej utrzymuje procenty baterii na tym samym poziomie) a telefon oneplus12 piekielnie gorący. Nie używam więc tego pseudo udogodnienia bo to bubel. W nowej kurze, ciekawe dlaczego?:) jest już chłodzenie indukcji...
Samsung też się gotuje jakby co i niewiele ładuje. Porażka. Więc guzik z wzmacnianiem sygnału, co mi z tego jak baterię to rozwala bez wątpienia.
Samsung też się gotuje jakby co i niewiele ładuje. Porażka. Więc guzik z wzmacnianiem sygnału, co mi z tego jak baterię to rozwala bez wątpienia.
Marcin
Można położyć telefon ekranem do dołu, wtedy się nie ładuje a wzmocnienie sygnału działa. U mnie iPhone 15 Pro po prostu się wyłączył z przegrzania, porażka.
Szanowni użytkownicy w temacie urządzenia, które powinno być ładowarką indukcyjną to rzeczywiście stwierdzam że chyba zostaliśmy po prostu oszukani przez producenta. Pseudo ładowarka dość, że nie ładuje jak powinna to stwarza duże zagrożenie bo prowadzi do niekontrolowanego nagrzewania się umieszczonych na niej telefonów. Z serwisu dostałem info że to wina telefonu ale z mojego dociekania wychodzi że problem dotyczy wielu modeli i różnych producentów, co wyklucza raczej winę telefonu. Czy ktoś z Was otrzymał jakąkolwiek informację od swojego dealer, że ładowarka nie ładuje wszystkich telefonów ze standardem qi czy może listę telefonów obsługiwanych?