Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Cześć. Jaki był u Was czas oczekiwania od dnia rejestracji do finalnej zgody leasingu na wydanie pojazdu? Bo widzę tutaj datę 17.05 rejestracja i 20.05 odbiór. A u mnie rejestracja 13.05 a w temacie zatwierdzenia umowy przez leasingodawcę (VW) i umożliwienia odbioru cisza (podobno ostatnio są przysypani umowami). Dzieki!
-
TymekF
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4
Podeślij proszę to ustrojstwo do dezaktywacji S&S, jak to się montuje?mackowski30 pisze: ↑21 maja 2024, 11:46To jak wysyp, to pociągniemy temat
Mój Sportline również do mnie dotarł - zamówiony pod koniec Stycznia, odebrany w ubiegły wtorek, a więc niecałe 4 miesiące od złożenia zamówienia do odbioru.
Pewnie założę o nim oddzielny temat, ale nie będzie się tam za dużo działo, gdyż nie planuję zbyt dużych modyfikacji..
Na pewno wlecą dystanse Eibach'a - przód 15mm / tył 20mm, czarny znaczek na przód, kabelek do dezaktywacji S&S no i może jakieś inne drobiazgi. Auto ma wszystko, czego potrzebuję więc.
Ale pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne, po ponad 20 latach przesiadłem się diesla na Pb (ostatnim moim autem był Superb z 2019 roku 2.0 TDI 150KM dłubnięty na 190KM), tu również jest 190KM, ale zupełnie inaczej się tym jeździ. No i na pewno jest sztywniej, niż w SSIII.
![]()
Słyszałem już o tym, ale mam obawy czy czy to nic nie namiesza w razie co z gwarancją....
U mnie przez majówkę jakoś tydzień minął, głównie za sprawą leasingu. Musieli mocno to popychać po majówce i się udało, ale przed majówką było 370 umów w całej Polsce w kolejce, w trakcie majówki 250zmichael pisze: ↑21 maja 2024, 13:34Cześć. Jaki był u Was czas oczekiwania od dnia rejestracji do finalnej zgody leasingu na wydanie pojazdu? Bo widzę tutaj datę 17.05 rejestracja i 20.05 odbiór. A u mnie rejestracja 13.05 a w temacie zatwierdzenia umowy przez leasingodawcę (VW) i umożliwienia odbioru cisza (podobno ostatnio są przysypani umowami). Dzieki!
Długi weekend i koniec miesiąca i się nałożyło opóźnienie.
- mackowski30
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Tu masz kabelek, który należy kupić: https://pl.aliexpress.com/item/10050059 ... pt=glo2polPodeślij proszę to ustrojstwo do dezaktywacji S&S, jak to się montuje?
Słyszałem już o tym, ale mam obawy czy czy to nic nie namiesza w razie co z gwarancją....![]()
A tu filmiki instruujące, jak to zamontować: https://www.youtube.com/results?search_ ... start+stop
-
TymekF
A, no to takie coś dokładnie to znałem, ale trochę mnie blokuje to, że to jakieś chińskie ustrojstwomackowski30 pisze: ↑21 maja 2024, 14:10Tu masz kabelek, który należy kupić: https://pl.aliexpress.com/item/10050059 ... pt=glo2polPodeślij proszę to ustrojstwo do dezaktywacji S&S, jak to się montuje?
Słyszałem już o tym, ale mam obawy czy czy to nic nie namiesza w razie co z gwarancją....![]()
A tu filmiki instruujące, jak to zamontować: https://www.youtube.com/results?search_ ... start+stop
Tak czy siak dzięki, być może jak będzie mnie denerwować to sobie też zamówię.
Na razie ćwiczę pamięć mięśniową --> przycisk start engine --> przycisk start/stop --> drive
Ja wiem że przy mHEV start stop byłby niezauważalny ale i tak nie jest źle więc nawet się nie zastanawiam nad dezaktywacją. Na drogach którymi się poruszam nigdy to sekundowe opóźnienie nie stanowiło problemu
Jeszcze przed drive odblokować ręczny to tylne klocki podziękują żywotnościąTymekF pisze: ↑22 maja 2024, 10:29A, no to takie coś dokładnie to znałem, ale trochę mnie blokuje to, że to jakieś chińskie ustrojstwomackowski30 pisze: ↑21 maja 2024, 14:10Tu masz kabelek, który należy kupić: https://pl.aliexpress.com/item/10050059 ... pt=glo2polPodeślij proszę to ustrojstwo do dezaktywacji S&S, jak to się montuje?
A tu filmiki instruujące, jak to zamontować: https://www.youtube.com/results?search_ ... start+stop![]()
Tak czy siak dzięki, być może jak będzie mnie denerwować to sobie też zamówię.
Na razie ćwiczę pamięć mięśniową --> przycisk start engine --> przycisk start/stop --> drive![]()
-
TymekF
Oooo, a to on z automatu nie zwalnia ręcznego? :O
W sumie to mój pierwszy automat to nie do końca w temacie automatycznego ręcznego jestem.
Czyli co, na ręcznym wiadomo, tylne klocki zablokowane i co, on dopiero jak zobaczy że zablokowane są i szarpnie to się automatyczny ręczny zwalnia?
Zresztą, czy zawsze jak wrzucę na P to ręczny się zaciąga automatycznie?
I jak przerzucę na D to się nie zwalnia?
Tyle pytań tak mało odpowiedzi
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Zwalnia, ale po 0,5 sekundzie, więc tarcie jest tak czy inaczej
To zależy czy jest Auto Hold włączony czy nie.TymekF pisze: ↑23 maja 2024, 19:36Oooo, a to on z automatu nie zwalnia ręcznego? :O
W sumie to mój pierwszy automat to nie do końca w temacie automatycznego ręcznego jestem.
Czyli co, na ręcznym wiadomo, tylne klocki zablokowane i co, on dopiero jak zobaczy że zablokowane są i szarpnie to się automatyczny ręczny zwalnia?
Zresztą, czy zawsze jak wrzucę na P to ręczny się zaciąga automatycznie?
I jak przerzucę na D to się nie zwalnia?
Tyle pytań tak mało odpowiedzi![]()
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale jeśli Auto Hold jest włączony, to ręczny jest zaciągany po wyłączeniu silnika i zwalniany po wciśnięciu pedału gazu. Jeśli Auto Hold jest wyłączony, kontrola nad ręcznym jest manualna.
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Nie wiem czy to poprawili później, ale w pierwszych rocznikach Kodiaqa jak ktoś często używał ten przycisk od ręcznego to schodził z niego chrom więc z dwojga złego esteci woleli zużywać klocki