Problem z reflektorami - przebarwienia [zdjęcia]
Re: Problem z reflektorami - przebarwienia [zdjęcia]
U mnie to samo, mleczne zabarwienie plus "teczowe" refleksy od środka. W jednym ASO "Mistrz" mi powiedział, że to od myjni bezdotykowej...Dziś w drugim ASO zaczeli się przyglądać to stwierdzili, że zderzak był zdejmowany wczesniej (był, bo był naprawiany po szkodzie parkingowej, w innym ASO) i oni już wątpią czy problem z lampami to jest gwarancja i strasza, że bede musiał zapłacić za samą weryfikację. Jak nie urok to sraczka z tym samochodem.
Update: Po namyśle ASO stwierdziło, że wymiana lamp na gwarancji...
Cichy-Zasada w Piasecznie uznał gwarancję. Auto-Blak na Farbiarskiej w Warszawie stwierdził, że to przez myjnie bezdotykową.
Panowie, problem z przebarwieniami reflektorów to temat z przed kilku lat. jest to problem użytego materiału, mój misiek z 2020r też to miał, zgłosiłem to już po gwarancji w 2022r i powiedzieli że mogą wymienić, koszty podzielimy po połowie. Zrezygnowałem przejeździłem dwa lata i z tymi przebarwieniami oddałem auto po leasingu. Rzeczoznawca z DEKRY który odbierał samochód widział to i powiedział że tak może być.
W tym poście pożegnam się z Wami bo Kodiaqa oddałem, a następny samochód już zamówiony (Cupra formentor w kolorze RED). Pozdrawiam
W tym poście pożegnam się z Wami bo Kodiaqa oddałem, a następny samochód już zamówiony (Cupra formentor w kolorze RED). Pozdrawiam
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Jakieś problemy z Kodiaqiem były przez te 4 lata? Ile km zrobiłeś? Zawieszenie DCC?JACEK484 pisze: ↑15 maja 2024, 14:40Panowie, problem z przebarwieniami reflektorów to temat z przed kilku lat. jest to problem użytego materiału, mój misiek z 2020r też to miał, zgłosiłem to już po gwarancji w 2022r i powiedzieli że mogą wymienić, koszty podzielimy po połowie. Zrezygnowałem przejeździłem dwa lata i z tymi przebarwieniami oddałem auto po leasingu. Rzeczoznawca z DEKRY który odbierał samochód widział to i powiedział że tak może być.
Przez cztery lata nic się nie działo, przebieg 45 tys. W serwisie byłem tylko na wymianie oleju i tylnych tarcz hamulcowych (na gwarancji).
Zawieszenie zwykłe.RobertG7 pisze: ↑16 maja 2024, 10:56Jakieś problemy z Kodiaqiem były przez te 4 lata? Ile km zrobiłeś? Zawieszenie DCC?JACEK484 pisze: ↑15 maja 2024, 14:40Panowie, problem z przebarwieniami reflektorów to temat z przed kilku lat. jest to problem użytego materiału, mój misiek z 2020r też to miał, zgłosiłem to już po gwarancji w 2022r i powiedzieli że mogą wymienić, koszty podzielimy po połowie. Zrezygnowałem przejeździłem dwa lata i z tymi przebarwieniami oddałem auto po leasingu. Rzeczoznawca z DEKRY który odbierał samochód widział to i powiedział że tak może być.