Mam nadzieję, że mi na dniach też wpadnie.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
TymekF
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
A czy jest ktoś kto zamawiał wersję Sportline z dieslem jesienią/zimą i ma już termin produkcji?
- mackowski30
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4
Zamawiałem w połowie Grudnia Sportline z 2.0 TDI 150KM po czym na początku Stycznia tego roku moje zamówienie zostało "skasowane" ponieważ Skoda wycofała ten silnik z oferty, przez co byłem zmuszony zmienić swój konfig na 2.0 TSI 190KM.
Jedynym dieslem jaki został w tym modelu to 200KM, ale cena dużo dużo wyższa od wspomnianego wcześniej 150KM.
A więc jeśli zamawiałeś 150KM diesla, a nie masz żadnej informacji odnośnie terminu produkcji itd., radzę udać się do salonu i dowiedzieć, czy w ogóle zostanie wyprodukowany..
-
TymekF
Chyba już rozmawialiśmy wcześniejmackowski30 pisze: ↑30 sty 2024, 13:26Zamawiałem w połowie Grudnia Sportline z 2.0 TDI 150KM po czym na początku Stycznia tego roku moje zamówienie zostało "skasowane" ponieważ Skoda wycofała ten silnik z oferty, przez co byłem zmuszony zmienić swój konfig na 2.0 TSI 190KM.
Jedynym dieslem jaki został w tym modelu to 200KM, ale cena dużo dużo wyższa od wspomnianego wcześniej 150KM.
A więc jeśli zamawiałeś 150KM diesla, a nie masz żadnej informacji odnośnie terminu produkcji itd., radzę udać się do salonu i dowiedzieć, czy w ogóle zostanie wyprodukowany..
Mam zamówioną wersję sportline TDI 200KM, na razie czekam po prostu na termin produkcji.
Ale zaczęło mnie zastanawiać, że ludzie nawet po 3 tygodniach dostają już terminy, a ja po ponad 2 miesiącach nic
Z jednej strony to jeszcze nie jest jakoś długo, ale z drugiej trochę się zaczynam martwić, chociaż gdzieś tam jestem gotowy nawet na to, że nie zostanie wyprodukowany.
Na razie mam info od dealera, że konfiguracja jest dopięta, żadnych informacji o tym, że coś nie będzie wyprodukowane nie mają i po prostu czekamy na termin.
Może po prostu Sportline z takim silnikiem jest przewidziany na późniejsze tygodnie (bo w końcu sportline jest produkowany aż do 19 tygodnia).
W międzyczasie też dzwonił do mnie inny salon (z którym rozmawiałem o ofercie) i też mi potwierdzili, że teraz "się ruszyło i kodiaqi dostają terminy produkcji).
Może po prostu muszę cierpliwie czekać....
Według info od dealera, w zeszłym tygodniu dopiero dostali oficjalne info, że mają już nie przyjmować/składać zamówień
Witam
Ja również czekam na Skodziaka RS
Zamawiałem 27.11 23 i dziś dostałem info
Produkcja 10 tydzień br odbiór po 22.03.24
Ja również czekam na Skodziaka RS
Zamawiałem 27.11 23 i dziś dostałem info
Produkcja 10 tydzień br odbiór po 22.03.24
Witam
Dzisiaj odebrałem sportline 2.0 TSI.
19.10.23 zamówienie
07.11.23 ustalony termin produkcji
12.01.24 produkcja
25.01.24 na placu u dealera
30.01.24 odbiór
Zdjęcie jeszcze z placu

Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Dzisiaj odebrałem sportline 2.0 TSI.
19.10.23 zamówienie
07.11.23 ustalony termin produkcji
12.01.24 produkcja
25.01.24 na placu u dealera
30.01.24 odbiór
Zdjęcie jeszcze z placu

Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
-
TymekF
Ale te czarne elementy w sportline robią robotę
Gratki! Szerokości i bezawaryjności!
-
TymekF
No to dokładnie ta sama sytuacja co u mniePitekkkk pisze: ↑30 sty 2024, 19:18Witam na forum!
Widzę, że nie jestem sam w oczekiwaniu
Zamówiłem początkiem listopada i dopiero wczoraj pojawił się niepotwierdzony termin produkcji na 28go kwietnia
Potrzebuję samochodu od 1go marca, także szczęśliwy nie jestem. Konfiguracja Sportline w dieslu + sporo dodatków. Nawet się zastanawiałem, czy to nie któryś z dodatków wydłuża przydzielenie terminu, ale nie da się tego chyba już sprawdzić, ani zmienić. W międzyczasie aneksowalem o ładowarkę indukcyjna...
Może nowy kodiaq przejął na produkcje silniki diesla i dlatego trzeba tyle czekać... zastanawiam się czy ostatecznie nie wyleci zupełnie i zostanę z niczym w maju![]()
Połowa listopada zamówienie, sportline tdi 200KM 4x4 i dodatków, tak że bez rabatu przekroczyło 250k.
Też dowiedziałem się, że ładowarki nie będzie.
Jakoś mi się nie spieszy i tak sobie myślałem, że marzec będzie spoko, ale końcówka kwietnia?!
No zobaczymy, zobaczymy, skoro ty początek listopada, to może ja za tydzień/dwa też jakąś informację dostanę.
Plus taki, że z tego co obserwuję, to ten niepotwierdzony termin to jest taka ostateczność i potwierdzony termin będzie szybszy.
Wygląda na to, że to TDI tak opóźnia.
Moje TSI wskoczyło właśnie na 11 tydzień i mam nadzieję, że najwyżej będzie wcześniej
Moje TSI wskoczyło właśnie na 11 tydzień i mam nadzieję, że najwyżej będzie wcześniej