Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
cossak
Samochód: Skoda Kodiaq RS 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: cossak »

Czy ktoś z was zamawiał w grudniu/styczniu Kodiaqa RS? Ja zamówiłem 17.01 ale mocno obawiam się czy zostanie auto wyprodukowane z powodu wchodzącej od 7 tygodnia 2024 nowej generacji do produkcji.

Jeśli tak to dajcie znać czy macie wyznaczony tydzień produkcji.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

TymekF
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4

Post autor: TymekF »

cossak pisze:
24 sty 2024, 11:15
Czy ktoś z was zamawiał w grudniu/styczniu Kodiaqa RS? Ja zamówiłem 17.01 ale mocno obawiam się czy zostanie auto wyprodukowane z powodu wchodzącej od 7 tygodnia 2024 nowej generacji do produkcji.

Nie wiem jak wersja RS, ale Sportline ma być produkowany aż do 19 tygodnia 2024 roku.
Ja zamawiałem w połowie listopada, jeszcze nie mam terminu produkcji.

Nie ma co się obawiać, najwyżej nie zostanie wyprodukowany :D

lucas_03
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Sportline

Post autor: lucas_03 »

Ja zamawiałem pod koniec listopada, wstępny termin mam na 12 tydzień.

bartekb
Samochód: kodiaq

Post autor: bartekb »

Zamawiałem z początkiem grudnia sportline 2.0 tsi, w poniedziałek otrzymałem inforamcję od dealera o produkcji na początek kwietnia, dzisaj aktualizacja z produkcją na 8 tydzień 2024.

Durilian
Samochód: Skoda Kodiaq I 2.0 TDI 200KM

Post autor: Durilian »

A ja się witam pierwszym postem i niestety na jakiś czas żegnam. Początkiem listopada zamówiłem wersję L&K, 2.0 TDI 200km i niestety wczoraj przyszedł mail, że jej nie wyprodukuja. Mogłem ewentualnie zmienić na Style lub Sportline bo mają być produkowane jakoś do połowy maja.

Nie zdecydowałem się i zrezygnowałem z zakupu, może za rok, lub dwa się uda jak nowy Kodiaq bedzie miał wersję L&K :) na pewno poczekam, aż przynajmniej choroby wieku dzieciego mina.

Życzę Panowie jak najszybszych terminów produkcji :)

paw_mag
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: paw_mag »

Durilian pisze:
24 sty 2024, 15:35
A ja się witam pierwszym postem i niestety na jakiś czas żegnam. Początkiem listopada zamówiłem wersję L&K, 2.0 TDI 200km i niestety wczoraj przyszedł mail, że jej nie wyprodukuja. Mogłem ewentualnie zmienić na Style lub Sportline bo mają być produkowane jakoś do połowy maja.

Nie zdecydowałem się i zrezygnowałem z zakupu, może za rok, lub dwa się uda jak nowy Kodiaq bedzie miał wersję L&K :) na pewno poczekam, aż przynajmniej choroby wieku dzieciego mina.

Życzę Panowie jak najszybszych terminów produkcji :)
Przecież od końca sierpnia 2023 nie można zamawiać L&K, nie wiem w ogóle jakim cudem i po co dealer przyjął te zamówienie. Z tego co widziałem, to w internecie jest jeszcze sporo nowych - placowych L&K.

cossak
Samochód: Skoda Kodiaq RS 2.0 TSI

Post autor: cossak »

TymekF pisze:
24 sty 2024, 13:16
cossak pisze:
24 sty 2024, 11:15

Nie wiem jak wersja RS, ale Sportline ma być produkowany aż do 19 tygodnia 2024 roku.
Ja zamawiałem w połowie listopada, jeszcze nie mam terminu produkcji.

Nie ma co się obawiać, najwyżej nie zostanie wyprodukowany :D

No właśnie chcę Kodiaqa w wersji RS, inne mi nie leżą. Jest ponad dwadzieścia sztuk Kodiaqów RS na otomoto z odbiorem w przyszłym miesiącu, ale nie dość, że konfiguracje takie sobie to można zapomnieć o jakichkolwiek rabatach ;/

TymekF
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG 200KM 4x4

Post autor: TymekF »

bartekb pisze:
24 sty 2024, 14:26
Zamawiałem z początkiem grudnia sportline 2.0 tsi, w poniedziałek otrzymałem inforamcję od dealera o produkcji na początek kwietnia, dzisaj aktualizacja z produkcją na 8 tydzień 2024.
lucas_03 pisze:
24 sty 2024, 14:04
Ja zamawiałem pod koniec listopada, wstępny termin mam na 12 tydzień.
TSI, może TDI zostawili na później :D
Mam nadzieję, że niedługo się dowiem :lol:

icemichael
Samochód: Skoda Octavia III 1.6 TDI

Post autor: icemichael »

Mój 2.0 TSI Style zamówiony na początku grudnia właśnie się wyprodukował i za tydzień będzie gotowy do odbioru u dealera :)

zmichael
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 Sportline

Post autor: zmichael »

Cześć, zamówiłem Sportline TSI 4x4 (3 rząd, hak, asystenci, grzana szyba, felgi 20) na początku grudnia, wstępny termin na 8 tydzień roku. I mam nadzieje, ze tak zostanie i auto będzie do odbioru z początkiem marca, bo założyłem ze uda się póki co odwlec zakup drugiego kompletu kół na zimę.

ODPOWIEDZ