Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: RobertG7 »

Cahir pisze:
24 gru 2023, 9:04
Co do GAP, to radziłbym się zastanowić z jego wykupem.
Info za moim delarem ubezpieczeniowym.
GAP jest ogolnie ubezpieczeniem od utraty wartości auta, a na chwilę obecną auta raczej zyskują na wartości niż tanieją. Czyli same OC+AC daje dokładnie to samo, a nie musisz dopłacać do GAP. Jeśli wasz ubezpieczyciel będzie uczciwy to powie wam to samo.

Wesołych Świąt wszystkim
Yhm... nawet po czterech latach auto nie straci.. ciekawa teoria. A może zależy jaki GAP, bo np ten, który ja wybrałem (5letni) to działa następująco: auto zakup na FVAT 200.000zł, po 2 latach dzieje się BUM, szkoda całkowita, AC chce wypłacić 140.000zł, a GAP dopłaca 60.000 do wartości z dnia zakupu.
BUM jest po 4 latach, AC chce wypłacić 90.000zł, GAP dopłaca 110.000zł - tak działa dobry GAP.
Oferta od dealera jest oparta na kiepskim ubezpieczeniu od utraty wartości, dlatego też mogą nie proponować.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Info od mojego odbrego znajomego, który mi wszystko ubezpiecza, a nie od dealera samochodowego.
Przykład z drugiego mego auta. 2 lata temu kupiłem busa za 89k, na chwilę obecną jest on wyceniany przez ubezpieczyciela do AC na 129k.
GAP jest dobry gdy auto traci na wartości - co zwykle się dzieje - w normalnych czasach. Jednak teraz auta używane zyskują. Sam znam przypadki gdy klient wyjeżdzał z salonu i za 2 dni sprzedawał auto z zarobkiem 10k.
Osobiście uważam, że zamist obecnie wykupywać GAP, lepiej jest dołożyć i kupić lesze ubezpieczenie OC/AC.
Co kto zrobi, to już jego wybór

Marcinonline
Samochód: Kodiaq

Post autor: Marcinonline »

W toyocie jest gap na 120% wartości fakturowej auta ;)

lucas_03
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Sportline

Post autor: lucas_03 »

A możecie podpowiedzieć gdzie szukać lepszego GAP niż dealerski?

RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: RobertG7 »

lucas_03 pisze:
02 sty 2024, 12:48
A możecie podpowiedzieć gdzie szukać lepszego GAP niż dealerski?
Wysłałem PW

Awatar użytkownika
dreamy
Samochód: Błękitna strzała 2.0TSI Style

Post autor: dreamy »

Dzwonił dealer , kierownica 3-ramienna bez łopatek i grzania wypadła z możliwych opcji do produkcji.
Musiałem zmienić na 2ramienna lub 3 ale z łopatkami lub łopatkami i grzaniem.

paw_mag
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: paw_mag »

Mój ma się produkować w tym tygodniu. W piątek dzwonił dealer i potwierdzał termin. Zobaczymy co z tego wyjdzie w rzeczywistości...

Awatar użytkownika
mackowski30
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: mackowski30 »

Ja z kolei dzisiaj dostałem info, że 2.0 TDI 150KM wypada z produkcji i nie jest już dostępny w Kodiaq'ach. W konfiguratorze również brak tej wersji silnikowej.
A więc szybka akcja i próba podmiany na 2.0 TSI 190KM 4x4... jakoś nie jestem do tego przekonany, bo całe życie jeździłem dieslami, a tu przymusowa przesiadka na benzynę... fakt, będzie więcej mocy i 4x4, ale mimo wszystko wolałbym klekota :(

lucas_03
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Sportline

Post autor: lucas_03 »

mackowski30 pisze:
09 sty 2024, 16:30
Ja z kolei dzisiaj dostałem info, że 2.0 TDI 150KM wypada z produkcji i nie jest już dostępny w Kodiaq'ach. W konfiguratorze również brak tej wersji silnikowej.
A więc szybka akcja i próba podmiany na 2.0 TSI 190KM 4x4... jakoś nie jestem do tego przekonany, bo całe życie jeździłem dieslami, a tu przymusowa przesiadka na benzynę... fakt, będzie więcej mocy i 4x4, ale mimo wszystko wolałbym klekota :(
ja od razu brałem tsi, jednak co ciszej to ciszej :D

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

Na stronie jest cennik w wersji K1XST24242406A, w której to już nie ma wersji L&K.

ODPOWIEDZ