Ale odłączania cylindrów już nie dodasz, prawda? A to teoretycznie powinno zmniejszać zużycie paliwa.
Kodiaq 1.4 TSI 125KM napęd tylko naprzód
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Kodiaq 1.4 TSI 125KM napęd tylko naprzód
Tuner to i na gwarancji Ci zrobi 
Ale odłączania cylindrów już nie dodasz, prawda? A to teoretycznie powinno zmniejszać zużycie paliwa.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
hehe, oczywiscie, ze zrobi, tylko szkoda gwarancji
wiadomo o co chodzi. Ja planuje poki co boxa, ktory bedzie wyciagany spod maski przed kazda wizyta w ASO. zobaczymy jak to sie bedzie spisywac, ale poki co znalazlem same pozytywne opinie (racechip).
ACT- fakt, ale kto by na to patrzyl, przy takiej pojemnosci... te 1,4 tsi w tej karoseri swoje beda musialy spalic z uwagi na gabaryty, wage, opory powietrza itd. Swoja droga ciekawy jestem, czy te ACT rzeczywiscie cos da jesli chodzi o zmniejszenie spalania, czy przyspozy jedynie klopotow, bo to potencjalnie kolejna rzecz, ktora moze sie zepsuc
ACT- fakt, ale kto by na to patrzyl, przy takiej pojemnosci... te 1,4 tsi w tej karoseri swoje beda musialy spalic z uwagi na gabaryty, wage, opory powietrza itd. Swoja droga ciekawy jestem, czy te ACT rzeczywiscie cos da jesli chodzi o zmniejszenie spalania, czy przyspozy jedynie klopotow, bo to potencjalnie kolejna rzecz, ktora moze sie zepsuc
-
root
- Administrator
Tego 150 KM testował Auto Świat: http://tv.auto-swiat.pl/skoda-kodiaq-1- ... est/fxwzdv + aktualny numer gazety.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
dzieki, NB fajny test, chyba pierwszy 'porządny' polski test/videorecenzja (ten 'zacharowy' jakos mi nie wszedl)
Witam.
Zamówiłem wersję 125km. W pracy korzystam z passata variant b7 z silnikiem 122km. Masa minimalna tego VW to 1473kg, a Kodiaqa 1550kg więc różnica jednej przeciętnej wagowo osoby. Ostatnio miałem dwie dłuższe podróże autostradą z dwoma dorosłymi pasażerami i spokojnie można było podróżować. Może nie było komfortu przyśpieszania, ale przy umiarkowanym przyśpieszaniu nie było problemu.
Nie zmienia to jednak największej wady oferty kodiaqa tzn. braku takiej gamy silników z napędem na jedną oś i bez automatycznej skrzyni jak w przypadku superba.
W superbie jak ktoś nie chce 4x4 i automatycznej skrzyni to ma za ok. 5500 zł więcej wersję 150km i za ok. 11.000 wersję 180km. Gdybym miał możliwość wzięcia 180km z manualną i bez 4x4 za 11.000 więcej to bym się nawet nie zastanawiał. A tak jak mam dopłacić 16.000 za 150km to rezygnuję z tego bo 4x4 nie potrzebuję i automatycznej skrzyni też bo po pierwsze jej nie chcę a po drugie obawiam się jej awaryjności. Promocyjnie to też byłby lepszy killer taki suv z silnikiem 180km od 99.900 zł
Zamówiłem wersję 125km. W pracy korzystam z passata variant b7 z silnikiem 122km. Masa minimalna tego VW to 1473kg, a Kodiaqa 1550kg więc różnica jednej przeciętnej wagowo osoby. Ostatnio miałem dwie dłuższe podróże autostradą z dwoma dorosłymi pasażerami i spokojnie można było podróżować. Może nie było komfortu przyśpieszania, ale przy umiarkowanym przyśpieszaniu nie było problemu.
Nie zmienia to jednak największej wady oferty kodiaqa tzn. braku takiej gamy silników z napędem na jedną oś i bez automatycznej skrzyni jak w przypadku superba.
W superbie jak ktoś nie chce 4x4 i automatycznej skrzyni to ma za ok. 5500 zł więcej wersję 150km i za ok. 11.000 wersję 180km. Gdybym miał możliwość wzięcia 180km z manualną i bez 4x4 za 11.000 więcej to bym się nawet nie zastanawiał. A tak jak mam dopłacić 16.000 za 150km to rezygnuję z tego bo 4x4 nie potrzebuję i automatycznej skrzyni też bo po pierwsze jej nie chcę a po drugie obawiam się jej awaryjności. Promocyjnie to też byłby lepszy killer taki suv z silnikiem 180km od 99.900 zł
-
root
- Administrator
To prawda, jak ktoś chce manuala, to za dużego wyboru nie ma. Może trochę to urozmaicą jak wejdzie scout.
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
.menthal pisze: ↑07 mar 2017, 12:54Witam.
Witaj. To jest nas już trzech z tą wersją silnika. Ja domówiłem jeszcze trzeci rząd siedzeń.
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
Ja dostalem niedawno info, ze produkcja mojego przyspiesza i powinienem go miec na poczatku maja. Jak tylko odbiore to podziele sie wrazeniami, a niedlugo po tym dam znac jaka jest roznica po instalacji boxa 
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
Mój ma być w salonie na początku kwietnia
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Witam Was serdecznie i pozdrawiam użytkowników:)
mam zamówionego Kodiaq-a w wersji 1.4 TSI 125km, wyposażenie Ambition, kolor biały.
Dodatkowo:
Opcja 7miiejsc/3 rząd siedzeń
Tapicerka brązowa + pakiet rodzinny
Hak automatyczny
Alarm
Cena auta po rabacie niecałe 5%= 102.000zł
Produkcja 14 tydzień czyli możliwy odbiór w ok. połowy kwietnia.
Muszę zrezygnować jednak z zakupu więc pytanie czy ktoś nowy na forum, kto jeszcze nie zamówił nie chce przejąć zamówienia z tak dobrym terminem bo szkoda, żeby je anulować tym bardziej, że Dealer walczył o termin i z sierpnia zrobił się kwiecień na nasze prośby.
Rezygnacja jednak jest w moim przypadku prawie pewna i może komuś to wyjdzie na dobre:)
W razie czego proszę o info pod nr 796-391-731
Pozdrawiam
Rafał
mam zamówionego Kodiaq-a w wersji 1.4 TSI 125km, wyposażenie Ambition, kolor biały.
Dodatkowo:
Opcja 7miiejsc/3 rząd siedzeń
Tapicerka brązowa + pakiet rodzinny
Hak automatyczny
Alarm
Cena auta po rabacie niecałe 5%= 102.000zł
Produkcja 14 tydzień czyli możliwy odbiór w ok. połowy kwietnia.
Muszę zrezygnować jednak z zakupu więc pytanie czy ktoś nowy na forum, kto jeszcze nie zamówił nie chce przejąć zamówienia z tak dobrym terminem bo szkoda, żeby je anulować tym bardziej, że Dealer walczył o termin i z sierpnia zrobił się kwiecień na nasze prośby.
Rezygnacja jednak jest w moim przypadku prawie pewna i może komuś to wyjdzie na dobre:)
W razie czego proszę o info pod nr 796-391-731
Pozdrawiam
Rafał