Witaj
Ciesz się - to juz tylko 3 tygodnie - weź na luz...
Pzdr
Włodek
Witaj
Przyśpieszyć już nie przyśpieszysz. Formalności to max 1-2 dni. Dealer ci wszystko gotowe poda do podpisu.
No dlatego piszę, że niezły czasBury_Kocur pisze: ↑10 lis 2023, 12:20
Tylko 4 miesiące Kolego - tylko...
Na początku roku czas oczekiwania na to auto to było 8 do 14 miesięcy...
pzdr
Włodek
Pewnie wynika to z tego, że wchodzi nowy model, albo dostępność materiałów się zwiększyła - dlatego tylko 4 miesiące. Chociaż niedawno ktoś zamówił również w sieprniu wersję L&K i już ma odebranąTymekF pisze: ↑10 lis 2023, 13:02No dlatego piszę, że niezły czasBury_Kocur pisze: ↑10 lis 2023, 12:20
Tylko 4 miesiące Kolego - tylko...
Na początku roku czas oczekiwania na to auto to było 8 do 14 miesięcy...
pzdr
Włodek![]()
Prześledziłem prawie cały ten wątek i strasznie się to skraca.
Aż jestem ciekaw co będzie u mnie, ale nie zapeszam i nastawiam się na 7-8 miesięcy![]()
Od zjazdu z produkcji do placu u dealera max 2 tygodnie ale przeważnie szybciej. nic raczej nie przyspieszysz bo oprócz samochodu (który może być wcześniej) ważne są dokumenty do rejestracji które wystawia importer. Następmie z tymi dokumentami, w zależności od tego w jakiej formie kupujesz (leasing, kredyt, gotówka), idzieszdo wydziału komunikacji (kredyt, gotówka - chociaż teraz chyba można zlecić dealerowy rejestrację) lub leasingodawca idzie i rejestruje się auto. Potem musisz ogarnąć ubezpieczenie, i pamiętaj że samochód musi być ubezpieczony tego samego dnia co rejestracja. Jest to bardzo ważne jeżeli niechcesz narazić się na kary z UFG. Następnie wracasz z tabicami lub dosyłasz tablice dealerowi który przygotowuje auto do wydania. Umawiasz się na odbiór i ciesz się jazdą nowym samochodem.
Jeszcze nie złożyłem zamówienia, do końca listopada planuję finalnie podjąć decyzję i zamówić (a może szybciejpaw_mag pisze: ↑10 lis 2023, 13:42Pewnie wynika to z tego, że wchodzi nowy model, albo dostępność materiałów się zwiększyła - dlatego tylko 4 miesiące. Chociaż niedawno ktoś zamówił również w sieprniu wersję L&K i już ma odebraną![]()
Tak czy inaczej mega się cieszę, że tak szybko no i już będzie rok produkcji 2024 wbity.
a Ty kiedy składałeś zamówienie? Masz już wstępny termin produkcji?
Poczekaj na nowy model, jest już wstępny cennik i nie jest tak dużo drożej jak zakładali niektórzy na forumTymekF pisze: ↑10 lis 2023, 15:30Jeszcze nie złożyłem zamówienia, do końca listopada planuję finalnie podjąć decyzję i zamówić (a może szybciejpaw_mag pisze: ↑10 lis 2023, 13:42Pewnie wynika to z tego, że wchodzi nowy model, albo dostępność materiałów się zwiększyła - dlatego tylko 4 miesiące. Chociaż niedawno ktoś zamówił również w sieprniu wersję L&K i już ma odebraną![]()
Tak czy inaczej mega się cieszę, że tak szybko no i już będzie rok produkcji 2024 wbity.
a Ty kiedy składałeś zamówienie? Masz już wstępny termin produkcji?).
Ale widzę, że nie ma co czekać, obecnie chyba im szybciej tym lepiej, bo nie wiadomo jak długo sytuacja takich krótkich terminów się utrzyma.
Chociaż to też loteria pewnie zależąca od wyposażenia etc. Ostatnio ktoś pisał, że odebrał po 7 miesiącach.
Nie chce nowego i to nie tylko ze względu na to, że będzie droższy.Marcinonline pisze: ↑11 lis 2023, 16:09Poczekaj na nowy model, jest już wstępny cennik i nie jest tak dużo drożej jak zakładali niektórzy na forum
Z tego co wiem, to mają zmienić dotychczasowy konfigurator, będzie przypominał inne marki, że wybierasz wersje wyposażenia i do niej w jakimś tam ograniczonym zakresie coś będziesz mógł dobrać lub nie.Podobno nie będzie póki co możliwości konfiguracji innych silników i wersji, co jest mega słabe.