Ja tak samo. Wziąłem L&K z placu z miłym rabatem w super finansowaniu. Nowy Kodiaq do dostania pewnie w okolicy najszybciej kwietnia, sporo droższy, pewnie z jakimiś problemami wieku dziecięcego.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
- 17 Marca 2023 zamówienie podmienione za zamówienie z 23 Lutego 2023
- 21 Września 2023 nadanie terminu produkcji
- 25 Września 2023 alokacja produkcji w fabryce
- 30 Września 2023 przekazanie do produkcji
- 21 Października 2023 montaż karoserii
- 23 Października 2023 lakiernia
- 26 Października 2023 montaż komponentów
- 27 Października 2023 zakończenie produkcji
- 6 Listopada 2023 wydanie z fabryki
- 7 Listopada 2023 przyjęcie na magazyn importera
RS + zaznacz wszystko odjąć webasto.
Czyli panoramy haki 7 siedzeń itd
Takie świeże info mam dla tych czekających
Takie świeże info mam dla tych czekających
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/ak ... ze/0yxfv4d
Staneły nie tylko fabryki Volkswagena, ale też innych marek koncernu. Ciekawe czy Skody też to dotyczy.
Staneły nie tylko fabryki Volkswagena, ale też innych marek koncernu. Ciekawe czy Skody też to dotyczy.
WOW gdzie takie info można wyciągnąć na np sportline?Novus pisze: ↑26 wrz 2023, 13:52- 17 Marca 2023 zamówienie podmienione za zamówienie z 23 Lutego 2023
Takie świeże info mam dla tych czekających![]()
inni podostawali z powrotem daty produkcji a moja jak znikła tak niema...dosyć mocno mnie to irytuje ...
Nie ma żadnego znaczenia czy to Ambition czy Sportline - takie szczegółowe informacje ma tylko dealer. Dzwonić, jęczeć, męczyć, płakać w słuchawkę, błagać - jedyna opcja.
Pozdrawiam -- Spook.
Nie dzwonić, nie jęczeć tylko żyć dobrze jak z człowiekiem. Handlowcy to też ludzie, nie ciśnijmy tak po nich.
Tutaj raczej nie chodzi o jeżdżenie po nich, gdzieś wyczytałem że oni mają możliwość wysłania ponagleń do fabryki co powoduje często przyśpieszenie produkcji.
Mają, tylko jak każdy tak wyśle to wyjdzie na jedno wg mnie.
W moim przypadku od początku dodał handlowiec "priorytet ASAP". Ale ruszyło z kopyta jak podpisałem leasing i przelałem wpłatę początkową. Wtedy handlowiec dodał "coś jeszcze" oraz szef salonu "dodał coś od siebie". Wydaje mi się, że to dość pomogło bo nagle wszystkie daty się pojawiły.
Chyba, że przypadek.
W moim przypadku od początku dodał handlowiec "priorytet ASAP". Ale ruszyło z kopyta jak podpisałem leasing i przelałem wpłatę początkową. Wtedy handlowiec dodał "coś jeszcze" oraz szef salonu "dodał coś od siebie". Wydaje mi się, że to dość pomogło bo nagle wszystkie daty się pojawiły.
Chyba, że przypadek.
W moim przypadku niestety nie, zamówiłem auto pod koniec czerwca i od razu dokonałem wpłaty 40% wartości auta.
Kolejny mini-news od dealera. Skoda chce "nadrobić zaległości" i "przyspieszyć produkcję" podczas 40 i 41 tygodnia, więc umiarkowanie dobre wieści.
Mój termin na razie zamknięty na 42 tygodniu, natomiast nie ma jeszcze żadnych konkretnych dat. Kodiaqometr wskazuje (max) 23 dni
Pozdrawiam -- Spook.
Mój termin na razie zamknięty na 42 tygodniu, natomiast nie ma jeszcze żadnych konkretnych dat. Kodiaqometr wskazuje (max) 23 dni
Pozdrawiam -- Spook.