Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Glosstrom
Samochód: Czekam na Kodiaq L&K 2.0 TDI 150 HP

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Glosstrom »

Oby nie. Volkswagen zamknął fabrykę w Portugalii od dziś na 2 miesiące z powodu tej samej powodzi na Słowenii...
(https://www.reuters.com/business/autos- ... 023-08-31/)

Coś piszą, że podobno Chińczycy wysmażą brakujące części, co trochę może niepokoić :D
(https://gadgettendency.com/skoda-stoppe ... e-chinese/)

Ale lepsze to niż anulacja zamówień.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Morganna
Samochód: Skoda kodiaq, 2.0 tsi

Post autor: Morganna »

Nasz Kodiaq odebrany. Zamówienie z początku lutego 2022. Pozdrawiam wszystkich czekających.
Obrazek

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

Ładny a czas oczekiwania :(
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2023, 21:13 przez Bili, łącznie zmieniany 1 raz.

artly
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 150Km TDI 4x4

Post autor: artly »

Morganna pisze:
13 wrz 2023, 20:18
Nasz Kodiaq odebrany. Zamówienie z początku lutego 2022. Pozdrawiam wszystkich czekających.
Obrazek
2022 czy 2023? Jak to pierwsze to gratuluje cierpliwości.

Zmianowy
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: Zmianowy »

Morganna pisze:
13 wrz 2023, 20:18
Obrazek
Gratulacje :)

TerraInc
Samochód: Kodiaq 2023 2.0 TSI

Post autor: TerraInc »

Witam wszystkich!

Mam pytanie do orientujących się w temacie. Zamawiałem Kodiaqa 2.0 TSI na początku stycznia 2023 i do tej pory na każde moje zapytanie (a było ich raptem 2) o orientacyjny termin produkcji byłem zbywany, krótkim „nic nie wiadomo. Sami się do pana odezwiemy”.

Czy faktycznie przez prawie 9 msc dealer nie ma zielonego pojęcia o losach mojego zamówienia, czy po prostu mają mnie w głębokim poważaniu?

Wielkie dzięki za odpowiedź

Zmianowy
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: Zmianowy »

Witaj,
To wszystko zależy czy dany dealer ma wolne sloty na produkcję, ale po 9 miesiącach patrząc na posty użytkowników w tym temacie to już powinna data produkcji wskoczyć. Szczególnie że auto była zamawiane w tym roku.

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

TerraInc pisze:
14 wrz 2023, 11:20
Witam wszystkich!

Mam pytanie do orientujących się w temacie. Zamawiałem Kodiaqa 2.0 TSI na początku stycznia 2023 i do tej pory na każde moje zapytanie (a było ich raptem 2) o orientacyjny termin produkcji byłem zbywany, krótkim „nic nie wiadomo. Sami się do pana odezwiemy”.

Czy faktycznie przez prawie 9 msc dealer nie ma zielonego pojęcia o losach mojego zamówienia, czy po prostu mają mnie w głębokim poważaniu?

Wielkie dzięki za odpowiedź
Ja zamawiałem 22 marca 2023, już jest na placu u dealera w przyszłą sobotę umówiony odbiór.
Tydzień produkcji dostałem (a był to 35) coś koło połowy lipca. Mogę się mylić w dokładności ale to był mniej więcej ten czas bo wystawiałem na sprzedaz stary samochód po tej informacji.

Generalnie potwierdzam co napisał #Zmianowy, że szybkość zależy od wolnych kwot na dane modele. Są to ilości lub kwoty na dany modelu które fabryka gwarantuje wyprodukować. Każdy z dealerów ma przyznane te wartości na każdy model, inne na superb, inne na kodiaqa itp. Ci co wyczerpią te kwoty są wstawiani na koniec na zasadzie jak znajdzie sie miejsce to wyprodukujemy.

Co do terminu to sprzedawca powinien ci o tym powiedzieć że może być długo. Ja jak zamawiałem to mnie uprzedzili że mają wolne kwoty na kodiaqu i spodziewają się realizacji październik/listopad. Ze dwa razy napisałem emaila do sprzedawcy czy wie kiedy może być produkcja. W odpowiedzi przeczytałem że nie ma tej wiedzy i że się odezwie jak tylko przydzielą termin produkcyjny.

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

troszkę euforii wlało się w nasze serca. Dzwonił dealer i mamy wstępny termin produkcji - 43 tydz. (23 października ma trafić na linię).
Czyli około 10 listopada odbiór. 7 miesięcy od zamówienia

Glosstrom
Samochód: Czekam na Kodiaq L&K 2.0 TDI 150 HP

Post autor: Glosstrom »

Ja zamawiałem w połowie maja (2.0 TDI 150 HP LK) i dealer dziś powiedział, że termin produkcji mam na 50 tydzień, czyli po 11 grudnia. A potem niby 2 tygodnie na dostawę (Święta na pewno wszystko opóźnią). Fabryka w Kvasinach podobno wznawia w niedzielę produkcję, więc chyba ten przestój nie wpłynie jakoś strasznie na opóźnienie.

ODPOWIEDZ