Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
krzysiek
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
jak tylko odbiore to sie pochwale ale do tego troszke czasu jeszcze zostało. mam nadzieje że w tym tygodniu auto bedzie na salonie a w przyszłym u mnie 
To niedobrze. Ja mam 2.0 TSI i 3. rząd ale nie powiadamiano mnie o jakichkolwiek opóźnieniach. Może nie będę pisał maili do sprzedawcy, żeby nie denerwować się.
DO developer
Oczywiście 7-miejscowy, więc dołączam do grona tych, którzy czekają dłużej.jankess4 pisze: ↑29 maja 2017, 22:27A ilu miejscowy zamówiłeś??? Mi Skoda Polska odpowiedziała że niby 7 miejscowe są opuźnionepyzian pisze:Witam,
Zamówienie z dnia 19.01, wstępnie podano 18/19 tydzień. Silnik 2.0 TDI, 4x4, automat. Aktualnie niestety przesunęło się na 26, a teraz nie wiadomo skąd 32/34. Czy ktoś w podobnej sytuacji jest?
Jako ciekawostkę dodam, że zamawiałem z kolegą w bardzo podobnej sytuacji (silnik, napęd i skrzynia taka sama) i on już ze 2-3 tygodnie jeździ, absurd.
Pozdrawiam i kszta zazdrości osobom, które się już doczekały
Swoją drogą puściłem wczoraj reklamację do Skody, tak przynajmniej mi dealer kazał zrobić. Dam znać, czy to coś pomoże.
-
envies
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style/Business Grey/Crater
Moj takze na 7 osob
envies pisze: ↑29 maja 2017, 8:10Kodiaq 2.0 TSI Style (szary biznes) + dodatki za ok 20k, rabat 9k.
Zamowienie 17 tydzien tj. 25 kwietnia
Pierwszy otrzymany termin w zeszlym tygodniu to 45 tydzien (tj. poczatek listopada).
Czesci rzeczy nie dobralem za pierwszym podejsciem, ale diler kazal sie sprecyzowac zeby potem przy zmianach nie bylo przesuniec.
W momencie zamowienia mowiono mi ze zamawiam jeszcze z puli 3300szt.
Dostalem tez informacje ze terminy ostatnio sie skracaja a wydluzenia to max 2tyg. Salon Gliwice.
Dzięki za kontakt. Napisałem, zobaczymy czy to cokolwiek da.agnes pisze: ↑29 maja 2017, 22:39Możesz zacząć pod ten adres: bokskoda@skoda-auto.plchrapek pisze: ↑29 maja 2017, 22:36Dzisiejsze info od dealera: aktualne restrykcje to 2.0 tsi, 3 rzad siedzeń i hak - to przynajmniej w mojej wersji. Przeskoczyl z 25 na 30 tydzień i póki co czekanie.
Ktoś jest w stanie podać kontakt bezpośrednio do importera? Mam swój numer komisji i chętnie bym się do nich odezwał jeszcze osobiście.
Mam nieodparte wrażenie że termin jest brany z sufitu. A fabryka ma niezły kocioł i nie wi jak z tego wybrnąć.
Zapewne to błąd tych mądrali od marketingu i handlu
Pewnie Ci bardziej rozsądni zarządzający marką i z wyobraźnią, ostrzegali przed tą cholerną klęską urodzaju (chętnych więcej jak śrubek w magazynie).
Jak się czyta ten wątek to strach maile słać do dealera...
Zapewne to błąd tych mądrali od marketingu i handlu
Pewnie Ci bardziej rozsądni zarządzający marką i z wyobraźnią, ostrzegali przed tą cholerną klęską urodzaju (chętnych więcej jak śrubek w magazynie).
Jak się czyta ten wątek to strach maile słać do dealera...
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Zgodnie z tym co napisałem parę postów wcześniej dzisiaj rozmawiałem z dilerem.pyzian pisze: ↑29 maja 2017, 22:25Witam,
Zamówienie z dnia 19.01, wstępnie podano 18/19 tydzień. Silnik 2.0 TDI, 4x4, automat. Aktualnie niestety przesunęło się na 26, a teraz nie wiadomo skąd 32/34. Czy ktoś w podobnej sytuacji jest?
Jako ciekawostkę dodam, że zamawiałem z kolegą w bardzo podobnej sytuacji (silnik, napęd i skrzynia taka sama) i on już ze 2-3 tygodnie jeździ, absurd.
Pozdrawiam i kszta zazdrości osobom, które się już doczekały![]()
Zamówienie 11.03 wersja jak w opisie przewiduje na 95% (od kilku tygodni auto nie skacze w systemie), że będzie do odbioru 29/30 tydzień.
Dodał jednocześnie, że z racji na ogromny popyt 2,0 tdi w całej Europie późniejsze zamówienia niż moje "wylatują" na 40 tydzień i dalej.
Mam z ręki dostępne 190KM DSG Ambition plus milion dodatków, m.in nawi, LED itd. Jasno brązowe, dwie sztuki.
Co do opóźnień ze wzgędu na jaies tam elementy wyposazenia, to mnie to mega intryguje, bo takie informacje do mnie nie docierają..
Terminy ostatnio się przybliżyły. Auta planowane na siepień są pomrożone na połowę czerwca, planowane na 39-ty tydzień mają już 36 ( pierwotnie 44 ). Takze powoli sytuacja się prostuje.
Znam takiego jednego klienta ( notabene z tego forum ) który mając swój nr komisji napisał do Skody na FB. I nagle komija przeskoczyła z 44 na 39 a po kilku dniach na 36 tydzień. Może przypadek, ale polecam ten zabieg
Co do opóźnień ze wzgędu na jaies tam elementy wyposazenia, to mnie to mega intryguje, bo takie informacje do mnie nie docierają..
Terminy ostatnio się przybliżyły. Auta planowane na siepień są pomrożone na połowę czerwca, planowane na 39-ty tydzień mają już 36 ( pierwotnie 44 ). Takze powoli sytuacja się prostuje.
Znam takiego jednego klienta ( notabene z tego forum ) który mając swój nr komisji napisał do Skody na FB. I nagle komija przeskoczyła z 44 na 39 a po kilku dniach na 36 tydzień. Może przypadek, ale polecam ten zabieg
Ogólnie mam nadzieję, że do końca czerwca uda mi się odebrać. Ciekawostką jest to, że zamawiałem razem z wspólnikiem, od razu padło u niego hasło o 18 tygodniu produkcji i tak termin został do końca. Śledząc to forum to chyba jedyna osoba, której się udało.
Tak przy okazji, też pisałem do Skody na FB - odpowiedzi są strasznie wymijające i ogólne. Mi podano fakt, że podobno moje zamówienie zostało wprowadzone dwa tygodnie później, niż wspólnika. Z kolei dealer podał mi screeny utworzenia komisji w tym samym dniu, więc... jest to takie przeciąganie liny.
W mojej opinii profil na FB Skody jest od marketingu i pozytywnych opinii, a nie wyjaśniania sporów. Także odradzam jakoby to miało pomóc.
Reasumując: czyli obecnie silnik 2.0 TDI, wersja 7-miejscowa oraz podobno panoramiczny dach (przynajmniej tak mnie dealer poinformował).
Tak przy okazji, też pisałem do Skody na FB - odpowiedzi są strasznie wymijające i ogólne. Mi podano fakt, że podobno moje zamówienie zostało wprowadzone dwa tygodnie później, niż wspólnika. Z kolei dealer podał mi screeny utworzenia komisji w tym samym dniu, więc... jest to takie przeciąganie liny.
W mojej opinii profil na FB Skody jest od marketingu i pozytywnych opinii, a nie wyjaśniania sporów. Także odradzam jakoby to miało pomóc.
Reasumując: czyli obecnie silnik 2.0 TDI, wersja 7-miejscowa oraz podobno panoramiczny dach (przynajmniej tak mnie dealer poinformował).
-
frutis13
- Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style
Kodiak 2.0 TDI 4x4 Style 190KM, wersja 7 miejsc. Zamówiony koniec listopada, termin kilka razy przekładany.
Wyprodukowany 24.05.(środa), dziś salon dostał dokumenty, jutro podpisanie umowy a odbiór w piątek.
W związku z nie dotrzymaniem terminu, w gratisie komplet opon zimowych. Felgi Triglav antracyt, zgodnie z tym co sprzedawca mi oferował w listopadzie zostały zakupione przez salon i zostaną założone przed odbiorem.
Mam nadzieję, że to koniec sagi z zakupem. Jeśli w piątek wszystko będzie ok, wystawię pozytywną opinię salonowi, pomimo sporego opóźnienia względem terminu z umowy.
Wyprodukowany 24.05.(środa), dziś salon dostał dokumenty, jutro podpisanie umowy a odbiór w piątek.
W związku z nie dotrzymaniem terminu, w gratisie komplet opon zimowych. Felgi Triglav antracyt, zgodnie z tym co sprzedawca mi oferował w listopadzie zostały zakupione przez salon i zostaną założone przed odbiorem.
Mam nadzieję, że to koniec sagi z zakupem. Jeśli w piątek wszystko będzie ok, wystawię pozytywną opinię salonowi, pomimo sporego opóźnienia względem terminu z umowy.