Gratki! Szerokiej drogi
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ekspresowo
, też czekam na takiego L&K w tym samym kolorze
Ludziska czy to możliwe że tak szybko będzie auto?
w sensie zamówiłem 27.06.2023 termin rozpoczęcia produkcji jest przewidziany na dzień 16.09.2023(42 tydzien) i podobno od daty rozpoczęcia w 2 tygodnie auto jest u dealera no i pytanko od momentu dostawy ile może im zająć czasu rejestracja itd aby mi wydać auto? samochód wzięty na leasing.
Skoda Kodiaq Sportline, Panorama, trzeci rząd siedzeń, hak 3 strefy klimy itd. silnik 1,5 tsi.
w sensie zamówiłem 27.06.2023 termin rozpoczęcia produkcji jest przewidziany na dzień 16.09.2023(42 tydzien) i podobno od daty rozpoczęcia w 2 tygodnie auto jest u dealera no i pytanko od momentu dostawy ile może im zająć czasu rejestracja itd aby mi wydać auto? samochód wzięty na leasing.
Skoda Kodiaq Sportline, Panorama, trzeci rząd siedzeń, hak 3 strefy klimy itd. silnik 1,5 tsi.
Jeżeli produkcja bieżącej wersji ma się skończyć do stycznia 2024, to daty będą do końca tego roku, inaczej się nie da. Jeżeli jesteś bardzo ciekawy, to możesz spytać dealera o datę pierwszego zamówienia, być może to nie jest auto zamówione dla Ciebie, tylko zamówione już wcześniej, a tylko przekonfigurowane pod Twoje potrzeby. Sądząc po dacie produkcji strzelałbym październik/listopad 2022.
Na marginesie trzeci rząd siedzeń i 1.5 TSI? Jeździłem z dziewczynami po okolicach Suchej Beskidzkiej i po okolicach Ustronia w tym roku (2 dorosłe osoby, 2 dzieci w fotelikach, bagaże) i pod górkę trochę już momentami brakowało mocy. Nie że auto rzęziło, ale na przykład wyprzedzać już bym się trochę bał. Jeżeli chcesz wozić tym autem 7 osób, to chyba bym się zastanowił jednak nad 2.0 TSI.
Pozdrawiam -- Spook.
Na marginesie trzeci rząd siedzeń i 1.5 TSI? Jeździłem z dziewczynami po okolicach Suchej Beskidzkiej i po okolicach Ustronia w tym roku (2 dorosłe osoby, 2 dzieci w fotelikach, bagaże) i pod górkę trochę już momentami brakowało mocy. Nie że auto rzęziło, ale na przykład wyprzedzać już bym się trochę bał. Jeżeli chcesz wozić tym autem 7 osób, to chyba bym się zastanowił jednak nad 2.0 TSI.
Pozdrawiam -- Spook.
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Tez tak myślę że te 1.5 to trochę mało ale z drugiej strony te 6 i 7 siedzenie to tylko na krótkie przejazdy bo na dłuższe podróże to strasznie niewygodnie i bagażnika brak.spook pisze: ↑08 wrz 2023, 7:00Jeżeli produkcja bieżącej wersji ma się skończyć do stycznia 2024, to daty będą do końca tego roku, inaczej się nie da. Jeżeli jesteś bardzo ciekawy, to możesz spytać dealera o datę pierwszego zamówienia, być może to nie jest auto zamówione dla Ciebie, tylko zamówione już wcześniej, a tylko przekonfigurowane pod Twoje potrzeby. Sądząc po dacie produkcji strzelałbym październik/listopad 2022.
Pozdrawiam -- Spook.
No i dochodzi aspekt finansowy dołożenie mocniejszego silnika a co za tym idzie trzeba też 4x4 to plus minimum 20tys.
Każdy pod siebie wybiera auto opierając się na swoich potrzebach i mozliwosciach
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Dla tego silnika wszystko w normie - nawet w zeszłym roku ten motor schodził w 3 miesiące. Co do jego mocy i obciążenia 7 os. - testowałem wyprzedzanie na autostradach oraz ekspresówkach i bezproblemowo.