Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Novus
Samochód: Kodiaq RS

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Novus »

Już ktoś tu pisał jakoś 1-2 miesiące temu, że nie przyjmują zamówień na żadne wersję, a dalej to szło. Na spokojnie. Ile osób tyle opinii i "informacji z pierwszej ręki".

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

Ja też dowiedziałem się od sprzedawcy, że wyczerpali quoty na produkcję L&K i że nie przyjmują już zamówień. Jeszcze być może uda mi się rzutem na taśmę, ale okaże się w poniedziałek...

artly
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 150Km TDI 4x4

Post autor: artly »

spook pisze:
25 sie 2023, 22:14
Ja też dowiedziałem się od sprzedawcy, że wyczerpali quoty na produkcję L&K i że nie przyjmują już zamówień. Jeszcze być może uda mi się rzutem na taśmę, ale okaże się w poniedziałek...
L&K faktycznie już nie do zamówienia co rozwiało moje dylematy czy Sportline czy L&K. Patrząc na cennik jak do Sortline doda się DCC +ACC to już blisko L&K, który daje jeszcze kamerę 3d skórę i inne dodatki w standardzie, Jednak po analizach i moich małych przebiegach około 10000km/rok został Spotrline z dołożonym jedynie fabrycznym hakiem. Auto ma być w grudniu, ale to się okaże w okolicach listopada czy termin zostanie dotrzymany.
Może będzie ktoś chętny na fabryczne letnie opony 19 (mam dylemat czy dokupić zimowe np 17 na stalowych czy docelowo wielosezonowe). W Sorento używałem już drugi komplet wielosezonowe Nokiany i zarówno Chorwacja w lecie jak i zima u nas nie była dla nich problemem, nawet powiedziałbym, że nowe wielosezonowe Nokiany były leprze w zimie niż 4 letni zimówki, fakt są głośniejsze od letnich.

paw_mag
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Post autor: paw_mag »

Potwierdzam, byłem wczoraj w salonie w Katowicach. Zależało mi na L&K ze względu na kamerę 360 oraz czujnik martwego pola. Padło na Style z wieloma pakietami, więc wyszło "prawie" L&K, ale bez elektrycznie sterowanych foteli i zawieszenia adaptacyjnego. Jedyny plus tej sytuacji, to standardowa tapicerka, a nie skóra. Termin podobnie, teoretycznie do końca roku powinien się wyprodukować.
Odnośnie czujników martwego pola, to chyba zainwestuje w zestaw który posiada bezprzewodowe sensory, więc montaż jest praktycznie bezinwazyjny.

artly
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 150Km TDI 4x4

Post autor: artly »

Style też rozpatrywałem, ale kamera cofania jest tylko w pakiecie z nawigacja i elektryczna klapa bagażnika, a ja nie mogę się do tego udogodnienia przekonać, czasami używam służbowe auta z elektryczna klapą i mnie to denerwuje, fakt zyskuje się ACC i trzystrefową klimatyzacje. W sumie dziwne te konfiguracje wersji w Skodzie, inni producenci wraz z wyższa wersją cos dodają do niższej, a Skoda czasami cos zabierze a coś innego doda.

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

paw_mag pisze:
29 sie 2023, 10:58
Potwierdzam, byłem wczoraj w salonie w Katowicach. Zależało mi na L&K ze względu na kamerę 360 oraz czujnik martwego pola. Padło na Style z wieloma pakietami, więc wyszło "prawie" L&K, ale bez elektrycznie sterowanych foteli i zawieszenia adaptacyjnego. Jedyny plus tej sytuacji, to standardowa tapicerka, a nie skóra. Termin podobnie, teoretycznie do końca roku powinien się wyprodukować.
Odnośnie czujników martwego pola, to chyba zainwestuje w zestaw który posiada bezprzewodowe sensory, więc montaż jest praktycznie bezinwazyjny.
A ile Ci wycenili Style? A w marcu zamawiałem style 2.0 TSI 4x4 (właśnie się produkuje) i brałem pakiet comfort, grzanie siedzeń z tyłu, grzana kierownica i szyba, dcc, szyberdach, hak, ambienty, pakiekt komfortowege snu, cantona, Pakiet Travel Assist High II, kolor szary nie metalik, felgi TRIGLAV, i pakiet przeglądów 3lata wszystko razem 204500.

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

lk7 pisze:
21 sie 2023, 17:21
Matis333 pisze:
21 sie 2023, 16:02
lk7 pisze:
17 sie 2023, 16:57

Zgadza się. Dostałem info z salonu że mój właśnie się produkuje.

Zamówienie z początku października 2022 a mamy połowę sierpnia 2023 więc od zamówienia do produkcji 10 miesięcy :cry:
I jak kolego? Wyprodukował się?
U mnie teoretycznie miało być 21-23 sierpień, czyli już... ale na razie ni słychu, ni widu... 🤣
Tak, wyprodukowany (mam VIN) i jest w transporcie do salonu.
I właśnie dotarł do salonu. Byłem oglądałem, jest petarda!

paw_mag

robkio76 pisze:
29 sie 2023, 12:55
paw_mag pisze:
A ile Ci wycenili Style? A w marcu zamawiałem style 2.0 TSI 4x4 (właśnie się produkuje) i brałem pakiet comfort, grzanie siedzeń z tyłu, grzana kierownica i szyba, dcc, szyberdach, hak, ambienty, pakiekt komfortowege snu, cantona, Pakiet Travel Assist High II, kolor szary nie metalik, felgi TRIGLAV, i pakiet przeglądów 3lata wszystko razem 204500.
U mnie wygląda to nastepująco: obręcze Procyon, Travel Assist High II, Bluetooth Plus, Kessy Full z alarmem, Pakiet Simply Clever, Dodatkowe USB w lusterku, Dzwiękoszczelne szyby boczne, Sportowa kierownica podgrzewana, Pakiet Comfort, Skoda premium care plus 80 (4lata), lakier 5X5X, silnik 1.5 TSI i za całość wyszło 179 k już po rabatach. Samego rabatu wyszło 9 k. Więcej się wynegcjować nie dało, a i tak była to najlepsza oferta na Śląsku.

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

paw_mag pisze:
29 sie 2023, 14:14
robkio76 pisze:
paw_mag pisze:
U mnie wygląda to nastepująco: obręcze Procyon, Travel Assist High II, Bluetooth Plus, Kessy Full z alarmem, Pakiet Simply Clever, Dodatkowe USB w lusterku, Dzwiękoszczelne szyby boczne, Sportowa kierownica podgrzewana, Pakiet Comfort, Skoda premium care plus 80 (4lata), lakier 5X5X, silnik 1.5 TSI i za całość wyszło 179 k już po rabatach. Samego rabatu wyszło 9 k. Więcej się wynegcjować nie dało, a i tak była to najlepsza oferta na Śląsku.
mi dali niecałe 13tyś prawie 6% i już więcej nie chciali gadać. Także na śląsku zamawiałem Śliwka Sosnowiec bo wcześniej całą polskę bez mała obdzwoniłem i wysłałem zapytania to i tak u nich było najlepiej

paw_mag

robkio76 pisze:
29 sie 2023, 14:27
paw_mag pisze:
29 sie 2023, 14:14
robkio76 pisze:

mi dali niecałe 13tyś prawie 6% i już więcej nie chciali gadać. Także na śląsku zamawiałem Śliwka Sosnowiec bo wcześniej całą polskę bez mała obdzwoniłem i wysłałem zapytania to i tak u nich było najlepiej
Ja też Śliwka, ale Katowice. Najgorszą ofertę miałem od Lellek Gliwice, chyba tylko 4 tys. rabatu...

ODPOWIEDZ