Hak Brink, wypinany. Wziąłem wypinany bo obawiałem się czujnika do otwierania klapy bagażnika nogą. Niepotrzebnie, nawet jak hak jest wpięty to czujnik działa prawidłowo. Nie otwiera samoistnie klapy. Więc można i stały montować. Cena za wypinany 1150. Do tego wiązka witter 200zl. Bez żadnych błędów bez kodowania, działa bez zarzutu.
Silnik 2.0TDI 150km, DSG 7os- w katalogu do tego auta w 2019 nie można było zamówić haka, ale zamontować udało się bez problemu. Co do samej wiązki, zasilanie wziąłem z gniazda zapalniczki, światło cofania i przeciwmgielne są w lewym słupku D. Reszta świateł z wtyczek koło kloszy.
Przegląd na hak podbity, nacisk od góry 100kg, max waga holowanej przyczepy 2300kg. Tyle że brak większych wlotów w zderzaku więc pozostaje holować tylko lżejsze przyczepki
. Zakładałem tylko pod platformę rowerową więc bez problemu objedzie.Obawiałem się dokręcenia haka do podluznicy po prawej stronie, ale lekkie opuszczenie zbiorniczka ad blue na jednej śrubie i bez problemu było dojście do śruby mocującej hak. I oczywiście trzeba było naciąć zderzak. Na szczęście oryginalne oznaczenie jak ciąć jest od wnętrza zderzaka.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka