Witam, czy ktoś z Was rozważał może kupno gotowca w Czechach? Czy w ogóle istnieje taka możliwość i jak jest z VATem dla osoby fizycznej płace podwójnie VAT tzn za granicą i w Polsce a później ubiegam się o zwrot czy płaci się tylko raz w Polsce?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Odebrane. 
Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Super. Gratulacje.
Proszę

Jak myślicie czy wybór dealera może mieć wpływ na kolejność produkcji? Czy są tacy którym fabryka może produkować w pierwszej kolejności? Mam zamówiony sportline z 01.02. 2,0 TDI 200KM i ciągle brak info Nawet choćby o dacie produkcji.
-
Dominik
- Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu
Witam,
Info od mojego dealer ze auto elasnie sie wyprodukowalo
. Zamowienie z poczatku 2022r. L&k 2.0 TDI + duzo dodatkow. Teraz tylko czekac az go dowioza, przygotuja itd.
Info od mojego dealer ze auto elasnie sie wyprodukowalo
-
Dominik
- Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu
I co najwazniejsze przyspieszyki termin ktory jeszcze miesiac temu byl podawany na pazdziernik czy jakos tak
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Nie wiem czy to ma wpływ na szybkość realizacji ale każdy dealer ma też kwoty na kazdy model wg mnie jest o jakoś kwota limit na dany model ile fabryka gwarantuje wyprodukowanie w jednostce czasu.
Być może jest tak gdy dealerowi skończy się ta kwota to powyżej zamówienia są ustawiane w kolejce oczekujących na wolne moce.
Ale to wszystko to tylko dywagacje które mogą nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością produkcyjna skody
Mi wczoraj dealer w Warszawie (Jerozolimskie) powiedział o czasie oczekiwania 8-10 miesięcy. Jak się to ma do rzeczywistości? Realne czy bujda na resorach?