Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
KamiloGda
Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: KamiloGda »

mariu_sz pisze:
29 cze 2023, 21:01
Fajnie macie, u mnie niestety nadal cisza, zamówienie z 4 listopada 2022 roku. Coś czuję, że ogrzewanie postojowe może mi przeciągać datę produkcji.
Też mam postojowe zamowione. Podobno to nie wpływa na wydłużenie. DCC wpływa. Dlatego z aktywnego zawieszenia zrezygnowałem.
W tej chwili wskakują z produkcją auta zamówione na koniec lutego.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

KamiloGda pisze:
01 lip 2023, 20:00
mariu_sz pisze:
29 cze 2023, 21:01
Fajnie macie, u mnie niestety nadal cisza, zamówienie z 4 listopada 2022 roku. Coś czuję, że ogrzewanie postojowe może mi przeciągać datę produkcji.
Też mam postojowe zamowione. Podobno to nie wpływa na wydłużenie. DCC wpływa. Dlatego z aktywnego zawieszenia zrezygnowałem.
W tej chwili wskakują z produkcją auta zamówione na koniec lutego.
Chyba dcc też nie wpływa bo ja je zamawiałem 22 marca a termin produkcji mam na pierwszy tydzień września. Jak wszystko pójdzie ok to się w pół roku wyrobią

KamiloGda

Czyli nastąpiła poprawa z dostępnością amorków :) nic tylko się cieszyć.

Mam tylko nadzieję, że nie będę żałował wyboru 1.5tsi. generalnie auto wokół komina. Raz w roku wakacje dłuższe tj. Ok 2-3 tys km w jedną stronę.

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

8 miesięcy czekania na auto - chyba powiedziałbym pas i spróbowałbym ponowić zamówienie. Ja z połowy kwietnia, a już mi się dłuży.
Jednak to jest kodiaq - on jest po prostu piękny... pamiętam jak się zakochałem w pierwszej skodzie octavii, od tej pory pałałem miłością do skody. Żałowałem tylko, że skoda nie robi busów, bo ich używam na co dzień.
No i w końcu odkryłem kodiaqa - długo się zbierałem aby go zamówić, zawsze były ważniejsze wydatki a i stare auto służyło. no i teraz się męczę czekaniem

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

KamiloGda pisze:
01 lip 2023, 20:55

Mam tylko nadzieję, że nie będę żałował wyboru 1.5tsi. generalnie auto wokół komina. Raz w roku wakacje dłuższe tj. Ok 2-3 tys km w jedną stronę.
A jeździłeś testowo jaka wersja?
Ja właśnie 1.5 Tsi ale zamówiłem 2.0 tsi bo mi troszkę brakowało ale nie wiem czy to zaspokoi mój głód :) bo nie było okazji sprawdzić tego silnika

KamiloGda

dzentelman pisze:
01 lip 2023, 21:12
KamiloGda pisze:
01 lip 2023, 20:55

A jeździłeś testowo jaka wersja?
Ja właśnie 1.5 Tsi ale zamówiłem 2.0 tsi bo mi troszkę brakowało ale nie wiem czy to zaspokoi mój głód :) bo nie było okazji sprawdzić tego silnika
Jeździłem tym silnikiem oraz 2.0 tdi 150km

Generalnie moc mi wystarcza. Pytanie tylko czy nie będzie palił tyle co 190km hehe
Niby na jeździe testowej po Trójmieście zrobiłem 130 kilometrów to wyszło 7.3. Fakt wszystko na raz przejechane. Z tego co pamiętam w czasie ok 4h, więc średnia ponad 30 na godzinę.

KamiloGda

Obrazek

Obrazek

Tak wygląda mój Sportline 1.5 TSI

Czekam od 13 marca na termin produkcji.

Morganna
Samochód: Skoda kodiaq, 2.0 tsi

Post autor: Morganna »

My mieliśmy datę produkcji 2.0 Tsi l and k na miniony tydzień i zero informacji, nie wiemy, czy się wyprodukował. Zamówienie z lutego 2022. Póki co mamy obiecana stara cenę.
Cały czas obczajany konkurencję - kie i Hyundaia. mega jesteśmy wkurzeni tą sytuacją.

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

O kurna to kawał czasu chyba tez bym już rozważył zakup czegoś innego i to dostępnego od ręki… ileż można czekać

KamiloGda

Morganna pisze:
02 lip 2023, 18:11
My mieliśmy datę produkcji 2.0 Tsi l and k na miniony tydzień i zero informacji, nie wiemy, czy się wyprodukował. Zamówienie z lutego 2022. Póki co mamy obiecana stara cenę.
Cały czas obczajany konkurencję - kie i Hyundaia. mega jesteśmy wkurzeni tą sytuacją.
Coś salon nie miał rezerw produkcyjnych. Zrobił was w niezłe bambuko. Nie możliwe aby tyle czasu czekać. Zrobiłbym tam niezłą aferę.

ODPOWIEDZ