Już inaczej raczej nie będzie
Chociaż ten w nowym Kodiaqu jest naprawdę spory

Poważnie, na prawdę nie widzę istotnych zmian. Może to kwestia kamuflażu.
Bez przesady z takimi stwierdzeniami. "zupełnie inny samochód" to można powiedzieć w stosunku do Superba albo Kia Sportage a nie ten nowy Kodiaq vs obecny.
Może wyraziłem się niezbyt precyzyjnie. Wg mnie różnice w wyglądzie zewnętrznym nie są aż tak duże jak np. w Peugeot'ach 3008 I i II generacji. Tu różnice widać na "pierwszy rzut oka", natomiast w Kodiaq'ach ja tego nie widzę od razu, przynajmniej na zdjęciach.

Nie przesadzajmy: to że ze względów oszczędnościowych takie tablety za kilka lat będą jedyna opcją niemal we wszystkich autach nie oznacza automatycznie że jest to dobre rozwiązanie. W elektryku gdzie każdą dalszą podróż trzeba planować niczym wyprawę w nieznane, a w trasie nie wystarczy sucha informacja w "stylu stacja benzynowa za 10km" tylko potrzeba dodatkowych danych np. o mocy ładowarki, czy jest zajęta i czy w ogóle działa takie ekstra miejsce na wyświetlaczu faktycznie się przydaje, ale nie w spalinowcu. Dla mnie calkowicie obojetne jest to czy ekran środkowy ma 8, 10, 12" bo i tak z niego nie korzystam. Nie interesuja mnie ikonki stacj radiowych, nawigacje wyswietlam na zegarach, a do pokazania sredniego spalnia nie potrzebuje grafiki samochodu na pol ekranu. Wiem jednak ze jesli juz ma cos tak smiesznie wystawac to lepiej aby to byl tablet np. Samsunga na uchwycie bo za 2-3 tys. bedzie to sprzet o wiele szybszy, z mozliwoscia zainstalowania dowolnej karty esim, bez ograniczen w wyswietlaniu podczas jazdy, z wlasna bateria na wiele godzin i z bajecznie dzialajaca opcja screen miroring zamiast wymuszanego polaczenia android auto. Wiem rowniez ze juz bez gdybania gdy w starszych modelach czy to Skody czy VW mialem fizyczne pokretlo glosnosci przy wyświetlaczu to parę razy, choć niewiele, z niego skorzystałem. Nigdy jednak nie zdarzyło mi się regulować glosnosci w tych nowszych, chociażby Kodiaqu, korzystajac z tych dotykowych co samo w sobie świadczy dla mnie o braku wygody takiego rozwiązania.