Nie ten wątek. Tutaj jest dedykowany dla nowego kodiaqa: viewtopic.php?t=2540&start=30tomnowy pisze: ↑29 cze 2023, 8:16Oto nowa Skoda! Czesi stworzyli hit dla dużej rodziny - Dziennik.pl
https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/ar ... olski.html
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Padłem...800 plus przy piątce dzieci powinno wystarczyć na ratę dobrze wyposażonej wersji…
A tak wracając do tematu, zastanawiałem się, czy nie zrezygnować z zamówienia i nie poczekać na nową wersję. Jednak praktyczność chyba weźmie u mnie górę. Obecny Kodiaq jest już doszlifowany i są usunięte wszelkie mankamenty (przynajmniej większość). W nowym jak to w nowym co chwila może coś wyskakiwać. No i dodatkowo zbyt rozbudowany interfejs dotykowy jak dla mnie. Jestem trochę staroświecki i lubię mieć fizyczne przyciski.
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
Ja nie mam tego dylematu gdyż wyznaję zasadę że biorę tylko polifty. Tak więc Kodiaq II skusi mnie pewnie najwcześniej w 2028 jak będzie polift 
Dopytywałem dziś mojego dealera o swe zamówienie z 11.04 ( nic takiego wybitnego 1.5 TSI, akustyczne szyby z przodu, bluetooth plus, lane assist, comfort i akcesoria )
Mówi że najwcześniej widzi szansę na produkcję na przełomie sierpnia i września.
Mam dylemat szczerze czy czekać, bo najprawdopodobniej musze przejść z b2b na UOP i po wrześniu leasingu firm nie wezmę (ani od razu konsumenckiego).
Szkoda naprawdę że auta ze stocku mają tak ubogie konfiguracje. Ciekawi mnie, że np. Superby ze stocku mają lepsze pakiety, a tu głównie hak /szyba grzana/ safe.
Jak nie doczekam to i tak wezmę gotowca, ale chyba wtedy brałbym 2.0 z comfort po prostu.
Wiecie jak to jest gdybym chciał wybrać z gotówców w innym salonie? Muszę gadać wtedy z tym który ma auto czy mój może to załatwić i sprowadzić?
Mówi że najwcześniej widzi szansę na produkcję na przełomie sierpnia i września.
Mam dylemat szczerze czy czekać, bo najprawdopodobniej musze przejść z b2b na UOP i po wrześniu leasingu firm nie wezmę (ani od razu konsumenckiego).
Szkoda naprawdę że auta ze stocku mają tak ubogie konfiguracje. Ciekawi mnie, że np. Superby ze stocku mają lepsze pakiety, a tu głównie hak /szyba grzana/ safe.
Jak nie doczekam to i tak wezmę gotowca, ale chyba wtedy brałbym 2.0 z comfort po prostu.
Wiecie jak to jest gdybym chciał wybrać z gotówców w innym salonie? Muszę gadać wtedy z tym który ma auto czy mój może to załatwić i sprowadzić?
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Na stock zamawiają takie auta które łatwo sprzedać tj. coś tam mają jak np pakiet komfort dla style, szyby dzwiękochłonne, jakiś lakier, może i hak, może jeszcze coś a z extrasów jak szyberdach czy ambienty czy inne wodotryski już nie. Kolejna sprawa to cena tj. te ze stoku sprzedają w cenach katalogowych no może 1-2tyś rabatu dadzą bo wiedzą że i tak ktoś kupi ten samochód bo będzie potrzebny na już.keram pisze: ↑29 cze 2023, 11:28Dopytywałem dziś mojego dealera o swe zamówienie z 11.04 ( nic takiego wybitnego 1.5 TSI, akustyczne szyby z przodu, bluetooth plus, lane assist, comfort i akcesoria )
Ja wolę poczekać nawet do grudnia i odebrać skonfigurowany pod siebie tak aby czuć się komfortowo w takim aucie.
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
Gotowiec rabaty do 2% z moich rozmów z salonami 
Tez się trochę waham czy nie anulować obecnego zamówienia i zamówić tego nowego ale póki co za mało danych zeby podjąć decyzje
głównie cena mnie ciekawi…
Obecna generacja ma dużo plusów - dobrze już sprawdzona i poprawiona jednak - ciężki temat.
U mnie zamówienie z kwietnia póki co cisza całkowita.
Tez się trochę waham czy nie anulować obecnego zamówienia i zamówić tego nowego ale póki co za mało danych zeby podjąć decyzje
Obecna generacja ma dużo plusów - dobrze już sprawdzona i poprawiona jednak - ciężki temat.
U mnie zamówienie z kwietnia póki co cisza całkowita.
Mnie mój dealer mówił że na samochód z placu może dać maks 3,5%
Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
Ja myśle ze im dalej tym będzie lepiej dla nas z tymi rabatami. Ilość dostępnych aut będzie rosła z placu. A lawina pójdzie być może po premierze nowej wersji choć to zależy od cen
jak będą rozsądne to 1 generacja będzie mieć odwrót i rezygnacje z zamówień
- robkio76
A ja właśnie dostałem (dosłownie przed 5minutami) informację od dealera że zaplanowana produkcja mojego kodiaqa jest na 36 tydzień czyli początek września. wydanie samochodu jak wszystko pójdzie ok to po 19 września. Zamówiony był 22 marca 2023 2.0tsi 4x4 Styl ze sporą ilością dodatków: pakiet komfort, cantona, panoram, ambiety, felgi trivag, pakiet komfortowego snu premium, grzane fotele (przód i tył), grzana szyba przednia, Pakiet Travel Assist High II, DCC, Hak, tapicerka eco, kolor szary niemetalizowany.
- robkio76
robkio76 pisze: ↑29 cze 2023, 13:44A ja właśnie dostałem (dosłownie przed 5minutami) informację od dealera że zaplanowana produkcja mojego kodiaqa jest na 36 tydzień czyli początek września. wydanie samochodu jak wszystko pójdzie ok to po 19 września. Zamówiony był 22 marca 2023 (potem zrobiłem trzy zmiany w wyposażeniu) 2.0tsi 4x4 Styl ze sporą ilością dodatków: pakiet komfort, cantona, panoram, ambienty, felgi trivag, pakiet komfortowego snu premium, grzane fotele (przód i tył), grzana szyba przednia, Pakiet Travel Assist High II, DCC, Hak, tapicerka eco, kolor szary niemetalizowany.