Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: dzentelman »

Haha tez tak planowałem od razu dwa zrobić :) ale darowałem. Ciekawe może dostaniesz od razu dwa ;)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

zalezi
Samochód: Superb w drodze

Post autor: zalezi »

Ten pierwszy anulowałem :/

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

zalezi pisze:
25 cze 2023, 17:16
W Audi na Q5 idzie dostac nawet 22% rabatu. Zaczyna to nieźle wyglądać...

W-g mnie Audi jest już troszkę przepłaconą marką.
Porównałem przed zamówieniem kilka interesujących mnie modeli i biorąc pod uwagę stosunek ceny do wyposażenia to kodiaq zawsze zwyciężał. Dodatkowo ilość miejsca jest na wielki plus.
Ja zamawiałem w kwietniu - więc około października/listopada spodziewam się auta - może szybciej. Czy zamawiając Audi teraz otrzymasz je szybciej - wątpię. Chyba, że zakupisz coś z placu.

22% rabatu - potwierdza tylko to co napisałem w pierwszym zdaniu. Rabaty nie biorą się znikąd, producent narzuca wysoką marżę początkową, a później gdy pali się grunt, to kusi wysokimi rabatami.
Za 200k kupisz bogatą wersję kodiaqa - jaką wersję Audi dostaniesz w tej kwocie?

Ale jak wiadomo każdy ma inny gust i kupując auto kieruje się innymi preferencjami

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

Cahir pisze:
26 cze 2023, 9:24
zalezi pisze:
25 cze 2023, 17:16
W Audi na Q5 idzie dostac nawet 22% rabatu. Zaczyna to nieźle wyglądać...

22% rabatu - potwierdza tylko to co napisałem w pierwszym zdaniu. Rabaty nie biorą się znikąd, producent narzuca wysoką marżę początkową, a później gdy pali się grunt, to kusi wysokimi rabatami.
Za 200k kupisz bogatą wersję kodiaqa - jaką wersję Audi dostaniesz w tej kwocie?
Do tego trzeba także wziąć pod uwagę jakie będą koszty serwisu audi a jakie skody. Myślę ze 4 kółka wyjdą drożej

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

podzwoniłam trochę :) rabaty na A6 max 20% przez telefon - nie wiem jak to w salonie by wygląda ale pewnie da się kilka % dołożyć face to face

Ale faktycznie koszt wychodzi zupełnie inny jak się wejdzie w szczegóły i detale - pierdoly w Audi maja swoją cenę - no i mi wychodzi około 100k więcej + droższy serwis właśnie....

Powoli wracam na ziemie do KODIAQ :D a to już prawie 90 dzień czekania...

Fonix
Samochód: Style 1.5tsi

Post autor: Fonix »

Pierdoły w audi można odpuścić. Ja bym brał a6, gdyby nie stanowcze veto rodziny. Dzieciaki wlazły na tylną kanapę miśka z panoramicznym dachem i nie chciały wyjść. A oni raczej głusi na argumenty takie jak utrata wartości itp. Ledwie udało mi się wynegocjować rezygnację z tych paskudnych stolików w fotelach :)

Novus
Samochód: Kodiaq RS

Post autor: Novus »

Q7 zamawiane 2 tyg temu będzie w Październiku, rabat 18% na dzień dobry.

Porównanie Kodiaqa z Audi ma się ni jak. Weź RSa i zaznacz wszystko to pęknie Ci 270k, a w Audi kupisz za to może gołe Q5, natomiast Q7 bez szans

Fonix

Bzdura. Dodajesz do pierwszego lepszego pakiet technology i masz przyzwoite q5 bez wodotrysków.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/a ... FA8Y7.html

Fonix

stingerA6 pisze:
23 cze 2023, 13:41
Kodiaq….Ferrari wśród Skód😏

na takie coś trafilem an YT.

W 15:56 widać na ekranie napis "Wybór trybu jazdy". Natomiast gdyby w aucie było DCC to napis by brzmiał "DCC/Wybór trybu jazdy" albo "Wybór trybu jazdy/DCC" - nie pamiętam już która wersja z tych dwóch :)

czy ktoś z FL jest w stanie to sprawdzić ? bo autor recenzuje m.in. działanie DCC, którego być może wcale tam nie ma...

RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: RobertG7 »

Fonix pisze:
26 cze 2023, 15:25
stingerA6 pisze:
23 cze 2023, 13:41
Kodiaq….Ferrari wśród Skód😏

na takie coś trafilem an YT.

W 15:56 widać na ekranie napis "Wybór trybu jazdy". Natomiast gdyby w aucie było DCC to napis by brzmiał "DCC/Wybór trybu jazdy" albo "Wybór trybu jazdy/DCC" - nie pamiętam już która wersja z tych dwóch :)

czy ktoś z FL jest w stanie to sprawdzić ? bo autor recenzuje m.in. działanie DCC, którego być może wcale tam nie ma...
Oczywiście, że bez DCC jest
tu fragment z wyborem trybów w DCC

ODPOWIEDZ