Zamówienie Kodiaq
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Re: Zamówienie Kodiaq
Śledzę to forum i praktycznie nikt nie odebrał auta w pierwotnie deklarowanym terminie. Jak bardzo chcesz żeby była wpisana data odbioru w umowie to szybciej spotkasz się w sądzie niż odbierzesz zamówione auto.
Nie zapeszaj, jak zamawiałem 13 marca, sprzedawca rzucił "pod koniec czerwca" i ostatnio to potwierdził (25. tydzień). Może będzie na czas
DO developer
-
mitchell
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style
Eee, ja odebrałem przed terminem
Pierwotnie produkcja była planowana na 24 tydzień, a auto wyprodukowało się w 18 tygodniu i już mam je w garażu.
Ja miałem wyznaczony termin produkcji 2 aut na 11 tydzień i jedno wyprodukowało się w 10 drugie w 11. Tylko, że samochody zamawiałem na początku grudnia. Po nowym roku weszły reklamy w całej Europie i ustawiły się kolejki chętnych...
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Jaka wersja, jaki silnik? Kolego to jest w dużym stopniu decydujące.
Dla mnie to słabe, że tak się robi. Wystarczyłoby dodać datę maksymalną i w umowie dodać odnośnik, że przekroczenie tego terminu wiąże się z tym czy tamtym. Przykładowo rekompensatą w formie akcesoriów równą 0.5% za każdy pełny miesiąc do maksymalnie 3% o ile wina jest po stronie Skody i nie Salon powinien to rekompensować, ale centrala lub przewoźnik jeśli problem jest w dostawie. Bo moim zdaniem Centrala powinna zadbać o to, aby dealerzy mieli najbardziej aktualne dane dotyczące terminów produkcji. Oczywiście to tylko marzenia w kontekście aut dla mas ale Skodzie Polska dupy to nie urwie, a potencjalni kupujący przynajmniej mieliby coś w zamian za popsute plany urlopowe/wyjazdy służbowe czy inne.
Everred jeżeli to jest tak jak pisał Marcin, że z powodu gigantycznego woluminu zamówień poddostawcy części w fabryce nie wyrabiają, to najmniejsze opóźnienie w łańcuchu dostaw przekłada się na końcowe zmiany terminów. To mogłoby też tłumaczyć ewentualne skrócenie terminu, gdy części jednak nadejdą.
Wiem, że nas to powinno mało obchodzić, jednak nic na to nie poradzimy, z wyjątkiem zrezygnowania z zamówienia.
Wiem, że nas to powinno mało obchodzić, jednak nic na to nie poradzimy, z wyjątkiem zrezygnowania z zamówienia.
DO developer
-
Marcin
- Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'
O ile dobrze wiem, fabryka i tak zakładała wyprodukowanie około 18 000 w tym roku. W pierwsze trzy miesiące, gdy można było zamawiać Kodiaq'a, a nie był on jeszcze dostępny w salonach, z całej Europy wpłynęło niecałe 23 000 zamówień... Z Superbem trójką było podobnie. W związku z uruchomieniem produkcji Kodiaq'a fabryka zatrudniła 2000 nowych pracowników. Także w niedługim czasie czas oczekiwania może wyrównać się jak w przypadku pozostałych modeli do maksymalnie 3 miesięcy. Karoq, też odrobinę rozładuje obciążenie Kodiaq'a i rozbije pewnie ilość zamówień.
Czas oczekiwania, to tylko i wyłącznie wynik sukcesu rynkowego Kodiaq'a. Ciężko znaleźć coś lepszego w tej półce cenowej
Czas oczekiwania, to tylko i wyłącznie wynik sukcesu rynkowego Kodiaq'a. Ciężko znaleźć coś lepszego w tej półce cenowej
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.