Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Zamówienie 15 marzec, dziś zadzwoniłem po raz pierwszy. Termin produkcji nie wyznaczony.
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
obstawiam ze jakoś za 2 m-ce się pojawi termin produkcji
ja zamawiałem 1 kwietnia - więc liczę na koniec sierpnia ze ruszy produkcja i pod koniec września/początek października odbiór
ps. dziś wyszedł biuletyn skody nowy - fabryka idzie pełna para - 7 tys. aut nowych w tygodniu wychodzi - jest dobrze!
Łajdak w salonie gdybał o lipcu ale oczywiście nie udałem się z choinki i nie byłem tak naiwny. No i panorama, webasto i asystenci w zwykłym style to trzeba pewnie całą linię produkcyjną przestawiać
Do dzisiaj łudziłem się jednak na wakacyjny wyjazd na przełomie sierpnia i września.
Do dzisiaj łudziłem się jednak na wakacyjny wyjazd na przełomie sierpnia i września.
W sierpniu mają urlopowy przestój to może być mała obsuwa, ja zamawiałem na początku maja to też po cichu liczę na listopad/grudzieńdzentelman pisze: ↑01 cze 2023, 12:23ja zamawiałem 1 kwietnia - więc liczę na koniec sierpnia ze ruszy produkcja i pod koniec września/początek października odbiórale to takie gdybanie
![]()
-
JanNiezbedny
- Samochód: Kodiaq 2.0 sportline
Nareszcie wróciłem do domu sportlinem 2.0 tsi, skóra w elektryce, hak i parę pierdół, bez asystentów, zamówiłem w dzień dziecka rok temu. Miał być po 8 miesiącach a czekałem równo rok. Cena nie zmieniona, dałem się naciągnąć na ceramikę zobaczymy po czasie czy warto było.
-
KamiloGda
- Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji
Moje zamówienia z 13 marca wciąż czeka. Na pewno w nowym modelowym 2024 nie będzie elektronicznej blokady tylnych drzwi. Takie info od kolegi, u którego zamawialem miśka.
-
lk7
- Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4
A gdzie fotka?JanNiezbedny pisze: ↑01 cze 2023, 21:17Nareszcie wróciłem do domu sportlinem 2.0 tsi, skóra w elektryce, hak i parę pierdół, bez asystentów, zamówiłem w dzień dziecka rok temu. Miał być po 8 miesiącach a czekałem równo rok. Cena nie zmieniona, dałem się naciągnąć na ceramikę zobaczymy po czasie czy warto było.
Będzie ta blokada, ale tylko w ramach Pakiet Rodzinny (pojemnik na odpadki, rolety przeciwsłoneczne szyb bocznych tylnych drzwi, DOOR PROTECTION, elektryczna blokada otwarcia tylnych drzwi)
-
KamiloGda
- Samochód: Skoda Kodiaq SportLine 1.5 TSI w produkcji
Nie brałem pakietu rodzinnego. Ponoc door protection się strasznie psuje. Mam całą masę innych dodatków do sportline.
Co prawda silnik tylko 1.5tsi ale to mi wystarczy.
Boczne poduszki bezpieczeństwa dla zewnętrznych miejsc drugiego rzędu siedzeń
Nawigacja Amundsen
Niezależny system ogrzewania ze zdalnym sterowaniem
Dźwiękochłonne szyby boczne z przodu wraz z SUNSET
Uchwyt ISOFIX na fotelu pasażera z przodu
Hak
Elektrycznie sterowana pokrywa bagażnika z bezdotykowym otwieraniem
i
zamykaniem
Podwójna podłoga bagażnika
KESSY FULL bezkluczykowy system obsługi samochodu z alarmem i
funkcją SAFE
Pakiet Simply Clever
Pakiet travel assist
Dodatkowe gniazdo USB typu C w obudowie lusterka wstecznego
Co prawda silnik tylko 1.5tsi ale to mi wystarczy.
Boczne poduszki bezpieczeństwa dla zewnętrznych miejsc drugiego rzędu siedzeń
Nawigacja Amundsen
Niezależny system ogrzewania ze zdalnym sterowaniem
Dźwiękochłonne szyby boczne z przodu wraz z SUNSET
Uchwyt ISOFIX na fotelu pasażera z przodu
Hak
Elektrycznie sterowana pokrywa bagażnika z bezdotykowym otwieraniem
i
zamykaniem
Podwójna podłoga bagażnika
KESSY FULL bezkluczykowy system obsługi samochodu z alarmem i
funkcją SAFE
Pakiet Simply Clever
Pakiet travel assist
Dodatkowe gniazdo USB typu C w obudowie lusterka wstecznego
Generalnie nie sugerowałbym się długim terminem wśród kupujących z zeszłego roku. Wtedy były jeszcze braki części itd. Teraz dochodzi wygaszenie modelu i spina na szynką realizację więc obstawiam, że w tym roku wszystkim Nam wyprodukują. Niezależnie czy zamawiał w 2022 czy w kwietniu 2023.
Ja mam zamówienie z 02.02.23. Czy orientuje się ktoś czy dodając drobne rzeczy np Canton następuje reset kolejki czy nie ma na to wpływu. Dealer twierdził że na tym etapie nie powoduje to zmiany terminu. Ile do przodu dealer może widzieć status zamowienia tzn. planowy czas produkcji bo po dziś dzien żadnych wieści