Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: RoznieBywa »

robkio76 pisze:
29 maja 2023, 10:32
Ale z drugiej strony wydatek 3,5tyś przy 200tyś za nowy samochód też nie jest dużo i chyba warto dołozyć te 1,5% i hak mieć dla spokoje że kiedyś się przyda (tak jak ja miałem kiedy przeszła mi koło nosa fajna i niedroga łódka gdyż nie miałem haka w obecnym samochodzie i nie miałem jak po nią jechać) lub mieć argument przy odsprzedaży.
Prywatnie w swoim mam fabryczny, ale gdybym go nie używał to i tak zamówiłbym chociaż przygotowanie bo przy kupnie samochodu za ~200 tys. zł takie 800 zł to jest niewiele, a jak kiedyś kupowałem tylko używane bo nie stać mnie było na nowe to pamiętam jak mnie denerwowały takie pseudo oszczędności pierwszych nabywców, zwłaszcza gdy wcale nie tak łatwo było to potem uzupełnić.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Post autor: lk7 »

^ Podpisuję się pod tym.

A jeśli chodzi o moje zamówienie to dostałem termin produkcji na początek lipca.
Zamówienie z początku października 2022 czyli auto wyprodukuje się w 9 miesięcy.

Novus
Samochód: Kodiaq RS

Post autor: Novus »

Elegancko. Czyli do końca roku wszyscy dostaniemy auta :twisted:

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

Novus pisze:
29 maja 2023, 12:23
W teorii tak może byc ale jestem przekonany że coś nieprzewidzianego wypadnie i wszystko się przesunie. Sorrki za sceptycyzm.

Zmianowy
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: Zmianowy »

Novus pisze:
29 maja 2023, 12:23
Oby, oby :)

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

MałGorzata pisze:
28 maja 2023, 21:29
Jest też legenda, która głosi, że auto używane z hakiem to auto mocniej wyeksploatowane.
Fakt, kiedyś sprzedawałem Megane z hakiem (odczepianym), a kupiec: "co pan tym ciągał?". Na szczęście kulka od haka nie miała śladów intensywnego użytkowania, bowiem raptem przejeżdżam kilkadziesiąt km rocznie z towarową Niewiadówką i sporadycznie rowery na haku.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

RoznieBywa pisze:
29 maja 2023, 11:01
robkio76 pisze:
29 maja 2023, 10:32
Ale z drugiej strony wydatek 3,5tyś przy 200tyś za nowy samochód też nie jest dużo i chyba warto dołozyć te 1,5% i hak mieć dla spokoje że kiedyś się przyda (tak jak ja miałem kiedy przeszła mi koło nosa fajna i niedroga łódka gdyż nie miałem haka w obecnym samochodzie i nie miałem jak po nią jechać) lub mieć argument przy odsprzedaży.
Prywatnie w swoim mam fabryczny, ale gdybym go nie używał to i tak zamówiłbym chociaż przygotowanie bo przy kupnie samochodu za ~200 tys. zł takie 800 zł to jest niewiele, a jak kiedyś kupowałem tylko używane bo nie stać mnie było na nowe to pamiętam jak mnie denerwowały takie pseudo oszczędności pierwszych nabywców, zwłaszcza gdy wcale nie tak łatwo było to potem uzupełnić.
Obydwa argumenty są nie do podważenia.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

zalezi
Samochód: Superb w drodze

Post autor: zalezi »

Grzechem jest nie wziąć choćby przygotowania do montażu haka. Przecież to ledwie 800 zł, a jak się pojawi potrzeba zabrania rowerów to jest to nieocenione.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Hak, hak i jeszcze raz hak. Haki zdominowały nasze forum, życie polityczne i bóg wie co jeszcze :lol: :lol: :lol:

Namawiacie na haka - a ilu z was wzięło podgrzewaną przednią szybę. Wydatek zapewne sensowniejszy i częściej używany przynajmniej przeze mnie.
Jeśli chodzi o rowery, to przecież zawsze na dach mogę wrzucić

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

Cahir pisze:
30 maja 2023, 18:01
[...]
Namawiacie na haka - a ilu z was wzięło podgrzewaną przednią szybę. Wydatek zapewne sensowniejszy i częściej używany przynajmniej przeze mnie.
[...]
Zamówiłem, chyba jedna z lepszych rzeczy jaką wymyślili w motoryzacji.

ODPOWIEDZ