Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: MałGorzata »

dzentelman pisze:
23 maja 2023, 12:55
środek prawdopodobnie wyglada tak:

dla mnie zupełnie nie pasuje :) ale chyba trzeba się przestawić do takich wnętrz - bo wszędzie to samo już robią - regulacja klimy na ekranie - ble!
Pewnie wkrótce pojawia się tez szczegóły co do silników - póki co od dawna krążą info o hybrydzie i większej ilości KM ale nic nie jest potwierdzone.

Obrazek

Obrazek

To jest wnętrze Enyaq'a z Hud Display. Jesli dadzą Hud do Kodiaqa to warto czekać.

----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Cahir pisze:
23 maja 2023, 14:57
Właśnie dla mnie w środku jest problem. Nie przepadam zbytnio za w całości dotykowymi panelami. Pokrętło czy przycisk jednak pozwala czasami na tzw. "czuja" przełączyć w czasie jazdy coś. Dotykowo za bardzo człowiek się rozprasza. Niestety nie mój klimat
Jest 8 fizycznych przycisków na desce.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Pienias_91
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: Pienias_91 »

A ja kilka dni temu znalazlem coś, co mnie osobiście zszokowało. Wnetrze Kodiaqa na rynek chinski juz tak wygląda od 2 lat....

Pienias_91
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: Pienias_91 »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

Jeździłem z tym dotykowym panelem klimatyzacji w Arteonie i powiem tak: o ile w lato nie widziałem jakiś szczególnych plusów tego rozwiązania o tyle w zimę używanie tego było wręcz fatalne. O ile początkowo można było udawać że chodziło o dodanie nowoczesności i rozróżnienie np. VW od Skody o tyle w momencie gdy zaczęli to wciskać gdzie tylko się dało np. do Seata wiadomo było że chodziło tylko o cięcie kosztów.

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

RoznieBywa pisze:
24 maja 2023, 7:47
Jeździłem z tym dotykowym panelem klimatyzacji w Arteonie i powiem tak: o ile w lato nie widziałem jakiś szczególnych plusów tego rozwiązania o tyle w zimę używanie tego było wręcz fatalne. O ile początkowo można było udawać że chodziło o dodanie nowoczesności i rozróżnienie np. VW od Skody o tyle w momencie gdy zaczęli to wciskać gdzie tylko się dało np. do Seata wiadomo było że chodziło tylko o cięcie kosztów.
Te tablety środkowe do obsługi wszystkiego oraz deska rozdzielcza lcd staje się standardem w samochodach gdyż jest taniej wystarczy zrobić oprogramowanie (często wspólne z dużą ilością różnych samochodów z danej grupy), podłączyć,przyczepić na środku samochodu i sprawa załatwiona. Przy fizycznych przyciskach to do każdego ciągnij wiązkę, każdy oddzielnie podłączaj, koszt tych wszystkich przycisków a i tak potem trzeba podłączyć do komputera samochodowego. Analogowe zegary i fizyczne przyciski będą tylko w klasie premium

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

MałGorzata pisze:
23 maja 2023, 19:11
Jest 8 fizycznych przycisków na desce.
Tylko jakich przycisków: połowa z nich nie należy do używanych zbyt często np. światła awaryjne, odryglowywanie zamków, max nawiew na przednią szybę, przełączanie trybów jazdy. Te 8 przycisków to jest co najmniej dwa razy za mało - nawet mniej niż na dotychczasowym panelu klimatyzacji nad którym był jeszcze przecież jeden rząd dodatkowych fizycznych przycisków. Dla każdego inne funkcje i łatwość ich włączania jest istotna, ale ja odkąd lata temu w Fordzie Focusie nabyłem ogrzewanie przedniej szyby nie kupuję już nowych samochodów bez tego. I dzisiaj gdy widzę że w Kodiaq'u włączenie tego ogrzewania fizycznym przyciskiem jest szybkie i bezproblemowe (nawet nie muszę patrzeć na panel bo pamiętam gdzie jest ten włącznik na środkowym pokrętle) natomiast w nowej Fabii (w której i tak względem np. Octavii czy Enyaq'a pozostawiono przecież sporo przełączników) trwa to i trwa bo trzeba czekać aż odpali się info, zdjąć rękawiczki, wpisać PIN żeby mieć to już z głowy, znowu czekać, wcisnąć menu klimatyzacji i dopiero ikonkę ogrzewania, to zastanawiam się czy gdyby przenieśli to np. do bagażnika to dalej cześć ludzi zachwalałoby to rozwiązanie jako nowoczesne i twierdziło że nie odczuwają żadnej różnicy. Jakbym miał do tego jeszcze tak samo sterować wentylowanymi/ogrzewanymi fotelami czy temperaturą to na pewno nie kupiłbym Kodiaqa tylko Xtraila.

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

to ciekawe czy na europe dostaniemy teraz wersje z chin jako nowa, a chiny cos nowszego

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

wracając do tematu wątku :) dziś pojawił się kolejny biuletyn związków zawodowych SKODY - reasumując poprzedni tydzień szedł pełna para - rekordy ilości produkcji nowych aut :) na kolejny tydzień zapowiada się również ogień - nie przewidują aby miały być odwołane jakieś zmiany - także fabryka pradukuje pełna para! :)

Chwalcie się oczywiście jak ktoś dostanie termin produkcji :)
Ja czekam już 54 dni :P

siano
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: siano »

Z dobrych wieści. Po równych 4 miesiącach od zamówienia auto zjechało z linii produkcyjnej. Kurde ale jestem podekscytowany :D
Ostatnio zmieniony 25 maja 2023, 14:50 przez siano, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ