Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
lk7
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 190KM 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: lk7 »

dzentelman pisze:
23 maja 2023, 7:53
kojarzycie KODIAQ dostępne od ręki jakie ilości były kilka m-cy temu? bo ja w temat wszedłem od marca jakoś i wtedy widziałem 10-15 sztuk od ręki - dziś widzę 50 sztuk - jakby to rosło...
Też mam taką obserwację. Częściej teraz pojawiają się tam silniki 2.0
dzentelman pisze:
23 maja 2023, 7:53
w załatwienie/przyspieszenie produkcji auta poprzez sprzedawcę nie wierze ze ma takie moce
Chyba że zrobią podmiankę do innego zamówienia, które już ma wstępny termin produkcji :lol:

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

zaraz premiera nowej wersji KODIAQ :) jak będzie to coś wow - to nie wiem czy nie zmienię zdania i zmienię zamowienie.. rozważcie taki wariant? :D

swoją droga tak ma to wygladac:
Obrazek

lk7

Nastał już chyba czas żeby założyć na forum sekcję Kodiaq II generacji żeby wrzucać tam takie informacje :D

Awatar użytkownika
robkio76
Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4

Post autor: robkio76 »

dzentelman pisze:
23 maja 2023, 10:04
zaraz premiera nowej wersji KODIAQ :) jak będzie to coś wow - to nie wiem czy nie zmienię zdania i zmienię zamowienie.. rozważcie taki wariant? :D

swoją droga tak ma to wygladac:
Obrazek
Jeżeli tak bedzie wyglądał nowy kodiaq to dla mnie z wyglądu tylko drobne zmiany kosmetyczne. Taki drugi FL. Przód jak dla mnie ni lepszy i gorszy, bok - trochę zmieniony tylni słupek i tylnia szyba ogólnie bez szału. Najlepiej wygląda tył bo trochę przypomina mi BMW. Ciekawe jak wnętrze, silniki oraz oczywiście cenny?

dzentelman
Samochód: SUPERB 2.0 TSI

Post autor: dzentelman »

środek prawdopodobnie wyglada tak:

dla mnie zupełnie nie pasuje :) ale chyba trzeba się przestawić do takich wnętrz - bo wszędzie to samo już robią - regulacja klimy na ekranie - ble!
Pewnie wkrótce pojawia się tez szczegóły co do silników - póki co od dawna krążą info o hybrydzie i większej ilości KM ale nic nie jest potwierdzone.

Obrazek

Obrazek

GrochuVeB
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 tdi

Post autor: GrochuVeB »

Moim zdaniem ładniejszy, ale nie na tyle żeby rozpaczać że się wzięło teraz. Środek jakoś nie przemawia do mnie

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Właśnie dla mnie w środku jest problem. Nie przepadam zbytnio za w całości dotykowymi panelami. Pokrętło czy przycisk jednak pozwala czasami na tzw. "czuja" przełączyć w czasie jazdy coś. Dotykowo za bardzo człowiek się rozprasza. Niestety nie mój klimat

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

z wygladu na zewnatrz nie ma az takich roznic zeby pewja czesc ciala urywalo, ale za to srodek to juz jak dla mnie tragedia. ekran moglbyc wiekszy niz w starej wersji ale tu wyglada jakby go sztucznie na sile na klej przykleili, i te male zegary, na ktorych prawie nic nie widac. Troche srodek podobny do enyaqa.

lk7

To skręcenie w kierunku designu z Enyaqa może ma na celu oswojenie ludzi z elektrykami. Kodiaq 2 generacji startuje od 2024 roku czyli zostanie 11 lat spalinowej motoryzacji wiec będzie to raczej ostatnia generacja Kodiaqa (i Superba).

Cahir
Samochód: Skoda Kodiaq Style 1,5 TSI

Post autor: Cahir »

Wnętrze jest piękne - jednak ten ekran, jak ktoś wspomniał wygląda jakby był na siłę przyklejony. do mnie to nie przemawia. Wolę tak jak w obecnej wersji, nie razi tak po oczach, jest ładnie skryty

ODPOWIEDZ