Kodiaq 2.0TSI STYLE od ręki!

Forum ogłoszeń sprzedaży części i samochodów
Regulamin forum
  1. Wyłączną odpowiedzialność za treść ogłoszeń ponoszą ich autorzy.
  2. Ogłoszenia umieszczane w tym dziale muszą zawierać:
    • cenę,
    • dane kontaktowe,
    • zdjęcie/a.
Posty niespełniające tych wymagań będą usuwane.
Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Re: Kodiaq 2.0TSI STYLE od ręki!

Post autor: Skorek »

Waty pisze:
26 maja 2017, 11:59
Czyli mimo, że już wyprodukowany po starej cenie to ma być sprzedany po nowej. Wziąłbym za 140 gdyby nie był czarny.

Zresztą niedługo to żerowanie na terminach się skończy. Cena powoli przestaje być konkurencyjna zwłaszcza w obliczu coraz większej ilości komentarzy dot. słabej jakości. Wychodzi też coraz więcej nowych modeli innych marek.

Żonglowanie terminami produkcji też już się odbija. Na tym forum już było kilka rezygnacji tym spowodowanych. Sam też zaczynam do takiej decyzji dojrzewać...
Waty, ponegocjuj może dorzucą Ci w gratisie... :)
Obrazek

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Salony nie mają najmniejszego wpływu na terminy, niestety... Chciałbym aby było inaczej, bo wiele by to uprościło. Rozumiem oburzenie klienta z powodu zmian terminów, sam też denerwuję się, gdy klient dostaje sprzeczne informacje, lub niedogodne. Zawsze powtarzam, że sprzedawanie samochodów to tylko efekt mojej pracy, a nie główny cel. Moim celem jest zadbanie o to, by klient otrzymał dokładnie taki samochód, jaki jest mu potrzebny lub jaki chce mieć. Po to aby był zadowolony, w pełni usatysfakcjonowany.

Wracając do Kodiaq'a... Samochód jest po prostu dostępny od ręki. Skoda narzuca politykę handlową i jeśli chcę sprzedać samochód, muszę się jej trzymać, Skoda ustala cennik i zasady jego zastosowania. Ja mogę działać na marży dealera :) Z marży dealera jestem w stanie wyrównać cenę z przed podwyżki, a nawet trochę więcej. Jeśli ktoś jest faktycznie zainteresowany samochodem zapraszam, przede wszystkim do rozmowy.

Każdy dealer Wam to powie... A może nawet oleje temat i nie pokusi się o wytłumaczenie sprawy. Jeśli poczułeś się nieposzanowany, moim wpisem i zmianą ceny - która jakby nie było wynika z mojego błędu, wybacz. Nie to było celem wpisu i jeśli chcesz, mogę Ci to zrekompensować.
Skorek pisze:
26 maja 2017, 11:50
Masz 100% racji Rafał. Też tak uważam. Widzę, że do naszego forum przypinają się salony, które z uwagi na brak "towaru" chcą tu łatwo i szybko zarobić...
Jeśli nie chcecie, nie muszę wrzucać tutaj samochodów dostępnych od ręki. Nie muszę wystawiać ogłoszeń :) Natomiast zawsze, jeśli będziecie mieć jakieś pytanie dotyczące samochodów marki Skoda, służę pomocą.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Skorek pisze:
26 maja 2017, 11:50
Widzę, że do naszego forum przypinają się salony, które z uwagi na brak "towaru" chcą tu łatwo i szybko zarobić...
Moje podejście do tego tematu jest następujące: jeżeli jest człowiek z salonu, to nie mam problemu z jego reklamą czy ogłoszeniami, do momentu, dopóki udziela się aktywnie na forum. Jeżeli jego aktywność kończy się tylko na zamieszczeniu ogłoszenia czy swojej reklamy, to jego posty wylatują (był tu jeden taki, postów już nie ma). Także jest to swego rodzaju transakcja wiązana ‒ my dostajemy pomoc z pierwszej (no, z drugiej ;)) ręki i przy okazji pomagamy trochę w biznesie.
Ale to jest przede wszystkim forum dla użytkowników, więc jak ktoś się z tym nie zgadza, to zapraszam do dyskusji w odpowiednim dziale, tu to będzie OT.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Dziękuję :) Gdyby była taka opcja na forum, zaplusował bym ten post :)
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

W tym dziale, każdy temat to podobna dyskusja. Potencjalni kupcy lub osoby oczekujące na zamówiony samochód, którzy uzyskali jakiś czas temu taki czy inny upust lub informację o cenie na ich konfigurację teraz piszą, że to nieuczciwe, że cena się zmieniła, albo że się nie zmieniła, a powinna, że powinna być niższa, zawierać rabat itp... Moim zdaniem Salon decyduje o cenie bo Salon sprzedaje, jeśli kogoś interesuje auto na już, widzi konfigurację, ma przecież telefon do Pana Marcina, czy kogoś innego i jeśli ma propozycję racjonalną to dzwoni i albo dochodzi do porozumienia albo nie. Są osoby, dla których oczekiwanie 6-7 miesięcy nie wchodzi w grę, limit jak wszyscy wiedzą na Polskę chyba był troszkę za mały - piszę "był" bo jak wiadomo albo już jest wyczerpany albo jest bardzo blisko. Z czysto logicznego i ekonomicznego punktu widzenia, popyt jest wysoki, czas oczekiwania długi więc jak cena może maleć na coś na co nie trzeba czekać? To nie tak, że Salon teraz będzie męczył się ze sprzedażą tego auta i nie wiadomo czy w tym roku znajdzie się kupiec, w przyszłym trzeba będzie w cenie uwzględnić poprzedni rocznik, to może lepiej już teraz obniżać cenę - nie. Auto stoi w Krakowie, obstawiam, że za 1-2 miesiące najpóźniej już go nie będzie, byłem i widziałem jaki jest tam ruch i zainteresowanie Kodiaqiem. Nie widzę też problemu jeśli na forum rejestruje się pracownik Salonu i umieszcza w tym dziale taki temat, bo to tylko z korzyścią dla użytkowników, nie reklamują tutaj przecież odzieży, napojów czy leków na potencje tylko markę i model, któremu poświęcone jest forum.

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Ja sądzę, że są ludzie którzy chcą kupić szybciej auto niż czekać wiele tygodni, a sa zdecydowani na Kodiaqa. Sam szukalem z powodu terminu 01/2018 gotowych sztuk u dealerów w Polsce, ale mało było 2.0 TSI.
Ale teraz wole poczekać na swój egzemplarz.
Ktoś jednak może się ucieszyć z takiej oferty.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Sprzedaż podobno zawieszona, zamykam.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Zablokowany